De Cauwer ziet kansen voor Evenepoel in Giro: 'Tour-Giro doet niemand' Giro d'Italia

De Cauwer ziet kansen voor Evenepoel in Giro: 'Tour-Giro doet niemand'

Door Ward Hilhorst 16 juni 2020 | 09:20


Remco Evenepoel is een van de prominenten die naar de Giro d'Italia wil trekken, terwijl het gros van de klassementsrenners naar de Tour de France gaat. José De Cauwer ziet daardoor kansen, maar ook meer druk, legt hij uit aan Het Nieuwsblad.

Vincenzo Nibali, Richard Carapaz en Jakob Fuglsang zijn de grootste namen die in Italië meedoen. Volgens De Cauwer moet de jonge belg vooral op Carapaz letten. 'Hij kan mee surfen op die trein. Remco wil een grote coureur worden in de grote ronden: dan moet je de rits opentrekken als de groten dat doen en niet de rits dichttrekken als de groten hun trui opendoen. Met andere woorden: niet meegaan in ontsnappingen en op die manier sluiks tijd nemen.'

Niemand gaat de Tour én de Giro voor een klassement kunnen rijden dit jaar, dat is zeker. Waar kan Evenepoel dan eindigen? 'Het podium zou fenomenaal zijn. Zelfs als hij top vijf haalt, vind ik dat straf. Maar niet op een kwartier van de eindwinnaar, hè, maar op zo’n minuut of drie. Dat zou top zijn.' (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws