Majka richt pijlen op de Giro d'Italia: 'Ik ben echt heel blij met deze kalender' Giro d'Italia

Majka richt pijlen op de Giro d'Italia: 'Ik ben echt heel blij met deze kalender'

Door Jorick van der Noort 16 juni 2020 | 17:54


Rafal Majka ziet dit seizoen de Giro d'Italia als zijn grootste doel. De Poolse renner zal eerst nog te zien zijn in de Ronde van Polen, de Ronde van Lombardije en Tirreno-Adriatico. 'De Giro d'Italia is mijn belangrijkste doel van het seizoen', zegt Majka tegenover het Poolse medium Dziennik.

'Ik ben echt heel blij met deze kalender. In de afgelopen zeven seizoenen heb ik altijd deelgenomen aan deze geweldige races, wat niet gemakkelijk was. Ik ben niet langer de jongste wielrenner.' Majka kijkt uit naar de Giro met zijn ploeg. 'De koers start waarschijnlijk op Sicilië, dus het zal zeker warm worden. Ik denk niet dat het in oktober nog erger kan zijn. Wie weet wordt het misschien beter. Bovendien is het onze taak om ongeacht het weer gewoon te koersen.'

In 2016 eindigde de Pool als derde in de Olympische wegrit in Rio de Janeiro. Dit jaar zou Majka weer meedoen aan de Olympische Spelen, maar die zijn voorlopig uitgesteld naar volgend jaar. 'Aan het begin van het jaar dacht ik aan de Spelen in Tokio. De Olympische route ziet er erg veeleisend uit. Nu wil ik er niet over praten. Laten we hopen dat ze überhaupt zullen plaatsvinden, want het is nog steeds niet zeker.' (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws