Movistar-ploegleider Sciandri: 'Carapaz dankt succes aan Landa' Giro d'Italia

Movistar-ploegleider Sciandri: 'Carapaz dankt succes aan Landa'

Door Jannick van der Hooft 21 juni 2020 | 14:15


Max Sciandri, ploegleider van Movistar, is van mening dat Richard Carapaz zijn Giro-zege van afgelopen jaar te danken heeft aan Mikel Landa. Dat vertelt hij in de Youtube-serie El coche escoba, wat 'de bezemwagen' betekent.

In het interview bespreekt Sciandri de kwaliteiten van verschillende Spaanse renners. Ondanks dat Landa niet meer voor de ploeg van Movistar rijdt, kan hij nog wel op veel lof rekenen: 'Hij kan nog veel meer. Hij mist op dit moment de grote zeges in grote rondes, maar hij heeft zeker de motor. Misschien mist hij op sommige momenten de ballen om ergens gewoon voor te gaan en niet aan de gevolgen te denken.'

Volgens Sciandri is Landa een 'super-intelligente' renner. 'Het beste moment was dat hij de scepter overgaf aan Carapaz', vertelt hij. 'Om dat te doen moet je een heel eerlijke gast zijn. Hij wist dat zijn ploeggenoot op dat moment sterker was.  Hij hielp de andere renners om de situatie te begrijpen. Ik vind het jammer dat hij ons team heeft verlaten, want ik had nog veel tijd met hem doorgebracht.' (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws