Evenepoel nóg ambitieuzer: 'Ik ben gebrand om de Giro d'Italia te winnen' Giro d'Italia

Evenepoel nóg ambitieuzer: 'Ik ben gebrand om de Giro d'Italia te winnen'

Door Bram van der Ploeg 25 juni 2020 | 10:04


Remco Evenepoel heeft de afgelopen maanden een ware transformatie ondergaan als het gaat om zijn ambities in de Giro d'Italia. Was zijn eerste grote ronde voor coronatijd nog een mooie kans om zichzelf eens te testen, inmiddels ontwijkt de Belg al geen vragen meer over de eindzege in Italië.

Evenepoel zou dit jaar naar de Giro gaan om zichzelf te meten in een grote ronde. Of hij hem uit zou rijden? Dat was nog maar zeer te vraag. Nadat hij enkele weken stil had gezeten vanwege het coronavirus flapte hij er al uit dat de Giro in de nieuwe wielerkalender echt zijn hoofddoel is geworden. Hij zou voor 'het maximale' gaan. 

Evenepoel: 'Kan ik de Giro d'Italia winnen?'

Dat zou ook zomaar eens de eindzege in Italië kunnen zijn, blijkt nu uit een kort vraaggesprek met Hoe is 't? Op de vraag of hij de Giro kan winnen, volgt eerst alleen een brede glimlach. 'Ga ik de Ronde van Italië winnen? Ik ben er alleszins heel gebrand voor en mijn voorbereiding staat puur in het teken van de Giro. Hopelijk blijven we van pech bespaard en kan ik op 25 oktober 'Ja' zeggen op deze vraag.'

De ellenlange periode van trainen heeft de ambitie bij Evenepoel alleen maar aangewakkerd, zo vertelt hij verder. 'Ik heb gezonde stress. Tijdens trainingen denk ik wel over over wat er zou kunnen gebeuren en het kan er mooi uit gaan zien.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws