Ploegleider van Movistar: ‘Soler kan dé grote verrassing van Giro worden’ Giro d'Italia

Ploegleider van Movistar: ‘Soler kan dé grote verrassing van Giro worden’

Door Gerrit van Loon 10 juli 2020 | 19:30


Max Sciandri denkt dat zijn renner Marc Soler (26) genoeg kwaliteit heeft om dit jaar top-vijf te rijden in de Giro d’Italia. Dat laat de ploegleider van Movistar in gesprek met La Gazetta dello Sport weten.

‘Soler wordt niet genoemd als één van de favorieten voor de eindzege. Ik denk dat hij kan verrassen. Hij moet het ook nu laten zien en heeft de ambitie uitgesproken kopman te willen zijn. Die kans krijgt hij. De kwaliteiten van een goede ronderenner bezit Soler. Hij is een allrounder. Blinkt nergens echt in uit, maar kan goed bergop rijden en tijdrijden. Omdat hij vroeger met Nairo Quintana en Mikel Landa reed, kreeg hij niet echt de kans om zelf door te breken. Nu wel', aldus Sciandri.

Waar het Spaanse Movistar vorig jaar met Richard Carapaz de Ronde van Italië won, denkt Soler nu hoge ogen te gooien. In de Spaanse sportkrant Marca liet Soler eind december al weten voor eigen succes te gaan rijden. ‘Ik ben er klaar voor. Jarenlang heb ik geknecht voor kopmannen. Ik wil nu zelf resultaten boeken.’ (Foto: Sirotti).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws