Giro-ambities Evenepoel afgezwakt: 'Ronde van drie weken niet onderschatten' Giro d'Italia

Giro-ambities Evenepoel afgezwakt: 'Ronde van drie weken niet onderschatten'

Door Bram van der Ploeg 16 juli 2020 | 11:18


Remco Evenepoel heeft dit seizoen enorme ambities, dus moet men bij Deceuninck-Quick-Step oppassen dat de jonge Belg zichzelf niet voorbij loopt. Ploegleider Klaas Lodewyk houdt de inspanningen van zijn pupil nauwlettend in de gaten.

Evenepoel bereidt zich momenteel in Val di Fassa voor op het seizoen. Daarin mikt hij in augustus al op succes in de Italiaanse eendagskoersen. In september hoopt hij er te staan bij het BK en WK tijdrijden en in oktober volgt de Giro d'Italia. 'Remco zal met een goede conditie het seizoen hervatten. Maar we zullen doseren met de inspanningen die hij levert', aldus Lodewyk bij Sporza. 'We focussen op zijn doelen. Zo hebben we al een filmpje van het BK tijdrijden bekeken. En hier op stage hebben we enkele Giro-ritten verkend.'

Ploegleider: 'Evenepoel is nog heel jong'

Niemand weet eigenlijk waar zijn grenzen precies liggen. 'Remco heeft een heel goed gevoel. Hij is gemotiveerd en gezond. Hopelijk mag dat zo blijven. We moeten vooral heel veel proberen te leren uit Remco's eerste deelname aan een grote ronde. Achteraf kunnen we dan bijsturen voor de toekomst', zo vervolgt Lodewyk. Dat Evenepoel misschien zelfs wil meedoen om de eindzege in de Giro, is misschien wel niet realistisch. 'Remco is nog heel jong. Een ronde van drie weken mag je niet onderschatten. We moeten afwachten hoe zijn lichaam recupereert en hoe Remco kan omgaan met alles daarrond.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws