De Kort gooit training volledig om voor Nibali: 'Maak veel kilometers bergop' Giro d'Italia

De Kort gooit training volledig om voor Nibali: 'Maak veel kilometers bergop'

Door Wilbert van der Velde 18 juli 2020 | 12:30


Koen de Kort gaat dit jaar naar de Giro d'talia om kopman Vincenzo Nibali bij te staan in zijn jacht op de eindzege. ‘Ik heb er erg veel zin in’, toont De Kort zich enthousiast tegenover Bureau Sport.

‘Het lijkt me heel mooi om als ploeg mee te doen om de eindoverwinning in een grote ronde’, vervolgt De Kort, die de laatste tijd in zijn woonplaats Andorra veel bergop traint. ‘Ik doe geen lead-outs en sprints meer, maar maak veel kilometers bergop en train zodat ik straks veel op kop kan gaan rijden’, verwijst hij naar zijn nieuwe rol in dienst van Nibali. 

De tijd dat De Kort bekend stond als sprintaantrekker, zoals vroeger voor John Degenkolb, lijkt daarmee definitief voorbij. ‘Dat was mijn specialiteit.’ De laatste jaren reed de Nederlander al in dienst van klassementskopmannen als Tom Dumoulin en Alberto Contador. Toch is het nu met Nibali anders. ‘Nibali is écht de topfavoriet. Het wordt voor mij een andere manier van koersen. De andere ploegen zullen namelijk de verantwoordelijkheid bij ons leggen. Dus we zullen de wedstrijd moeten dragen. Met die insteek ben ik nog nooit een grote ronde ingegaan.’

De Kort over aflopend contract: 'Ben in onderhandeling'

Ondertussen is De Kort met zijn leeftijd van 37 jaar één van de oudere renners in het peloton en doemt de vraag op hoelang hij nog door wil gaan. Bovendien loopt zijn contract bij Trek-Segafredo na dit seizoen af. ‘Ik ben nog niet klaar met het fietsen en ben in onderhandeling om enkele seizoenen door te gaan’, aldus De Kort, die met meerdere ploegen spreekt, maar wel een voorkeur heeft voor een langer verblijf bij Trek. ‘Ik heb het hier goed naar mijn zin.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws