Belgische ervaringsdeskundigen verwachten nog geen Giro-wonder Evenepoel Giro d'Italia

Belgische ervaringsdeskundigen verwachten nog geen Giro-wonder Evenepoel

Door Bram van der Ploeg 31 juli 2020 | 10:00


Remco Evenepoel gaf donderdag nog maar eens een masterclass weg in de Ronde van Burgos, door bergop alle favorieten uit het wiel te rijden en te winnen. Laat de Giro d'Italia maar komen, roept men in België. Twee ervaringsdeskundigen zijn echter wat voorzichtiger.

Michel Pollentier won de Giro in 1977 en hij waarschuwt in Het Nieuwsblad dat een grote ronde van drie weken echt wel andere koek is. 'Ik lees overal dat dit een test was voor de Giro d’Italia, maar laat ons alstublieft niet te veel verwachten. Ook al verandert alles wat Evenepoel aanraakt in goud, de Ronde van Italië is nog wat anders. Ik verwacht dat hij er enkele stoten uithaalt. Hij kan in het roze staan na de openingstijdrit, maar dé vraag is hoe sterk zijn ploeg is voor een ronde over drie weken en hoe hij zelf reageert. Hij kan daar ook even met zijn hoofd tegen de muur lopen.'

Pollentier denkt dat het winnen van een grote ronde voor later is en krijgt daarin bijval van Johan De Muynck. Hij won in 1978 (een jaar na Pollentier) de Giro en is voorzichtig. 'Hij heeft ook alles op en naast de fiets om een heel grote kampioen te worden, maar we moeten er heel voorzichtig mee zijn. Uiteindelijk is hij amper twintig en moet zijn lichaam nog vier à vijf jaar doorgroeien om top te zijn', aldus De Muynck, die Evenepoel liever rustig ziet beginnen in de Giro, om later 'wat prikjes' uit te delen. 'Laat hem maar doen en geef hem de nodige tijd, dan gaan we nog heel veel plezier aan Evenepoel beleven.' (foto: Sirotti, 2019)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

De Gieke Znoe
31 Jul 2020 om 14:13

Als Ducrot iets zegt gebeurt er meestal het tegenovergestelde haha.
Als ik Evenepoel nu in Burgos zie fietsen denk ik dat hij de sterkste is en de grootste favoriet voor de Giro. Je weet niet hoe zo'n jonge gast het doet over drie weken lang maar Pogacar kon het vorig jaar in de Vuelta ook, dus het zou me niet verbazen. Ik hoop het fout te hebben want als hij nu al de sterkste is krijgen we een saaie 15 jaar..

Aart Planck
31 Jul 2020 om 10:03

Het valt me op dat juist de ervaringsdeskundigen (neem een Ducrot) er altijd faliekant naast zitten in het wielrennen. Als Evenepoel niet valt of ziek wordt, valt er voor de overige renners niets te halen.

Reageer


Meer nieuws