Kruijswijk zonder praatjes naar Giro: 'Eerst maar zorgen dat ik fit ben' Giro d'Italia

Kruijswijk zonder praatjes naar Giro: 'Eerst maar zorgen dat ik fit ben'

Door Ward Hilhorst 12 september 2020 | 10:23


Steven Kruijswijk heeft een flinke klap moeten verwerken doordat hij de Tour de France moest missen. Hij volgt het op de voet, maar niet zonder pijn, zegt hij tegenover De Telegraaf. Zijn focus ligt nu op de Giro.

'Op tv moeten zien hoe goed het loopt, steekt het nog iets meer dat je daar geen onderdeel van bent', aldus Kruijswijk. Toch moet de Nederlander door, want hij heeft nog altijd doelen dit jaar. 'Ik ben heel blij dat ik weer op de fiets zit en dat mijn seizoen nog niet klaar is. Anders was het allemaal nog pijnlijker geweest. Ik kan me redelijk goed focussen op de Giro d’Italia. Ik heb die knop wel omgezet.'

Hij zal in die Giro starten zonder dat hij andere wedstrijden heeft gereden. Praatjes heeft hij niet. 'Met onder anderen Vincenzo Nibali, Geraint Thomas, Simon Yates en Jakob Fuglsang staan er sterke klassementsrenners aan de start. Met klasseringen ben ik nog niet bezig. Eerst maar zorgen dat ik honderd procent fit ben, voordat ik uitspreek dat ik met die mannen ga strijden om de ereplaatsen.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws