Doe mee met de Giropool van In de Leiderstrui en win een volledig wielertenue! Giro d'Italia

Doe mee met de Giropool van In de Leiderstrui en win een volledig wielertenue!

Door Marijn van den Berge 02 oktober 2020 | 08:20


Ben je al bekomen van de emoties rondom je Tourpool? Of heb je spijt dat je dit jaar hebt overgeslagen? Mooi! Dan gaan we door. In samenwerking met onze trouwe partner Poules.com hebben we voor het eerst ook een Giropool! Schrijf je gratis in en strijd met honderden anderen deelnemers voor de eer, de glorie en mooie prijzen!

Een Giro na een Tour. Het is een vreemde gewaarwording, maar daarom ook extra leuk. Bovendien wordt voorspellen nog lastiger. Wie heeft zich het beste staande weten te houden in onzekere tijden, wie heeft de beste voorbereiding en hoe goed zijn de renners die het coronavirus te pakken hebben gehad?

Maak een inschatting, gebruik je wielerkennis, stel voor 3 oktober een team samen en sta in Milaan in een gloednieuw wielertenue. Deze hoofdprijs, die wordt aangeboden door TacTic Benelux, bestaat uit een TacTic koersbroek van topkwaliteit en een prachtig TacTic wielershirt. Vanzelfsprekend zijn er ook prijzen te verdienen voor de rest van de top tien.

Hoe speel ik de Giropool van In de Leiderstrui?

-Meld je aan met een account of jouw Facebook-account. Dit is helemaal gratis en na het inloggen word je automatisch doorgestuurd naar jouw Giroploeg.

-Stel jouw ploeg samen, bestaande uit twintig renners. Je kiest met jouw 75 credits vijftien renners voor jouw basisploeg en je kiest daarnaast vijf reserves. Deze reserves vallen in als één van jouw renners uit de basisploeg is uitgevallen en niet meer meedoet aan de Giro d’Italia. Let hierop op de volgorde waarin je je reserves zet. Je eerste reserve zal ook als eerste invallen. Je mag van iedere ploeg zoveel renners kiezen als je wil. Maak dus de juiste keuze tussen klassementsrenners, aanvallers, sprinters en tijdritspecialisten.

Spelregels Giropool In de Leiderstrui

Er zijn verschillende manier om punten te verdienen met jouw team. Dit zijn ze:

-Per etappe zijn er punten te verdienen voor de eerste twintig renners die over de streep komen. Heb je een ritwinnaar in je ploeg, dan krijg je 35 punten. Dit aantal punten loopt af tot de nummer 20, waarmee je nog een puntje sprokkelt.

-Met de eindklassementen zijn ook veel punten te verdienen. We spelen voor deze klassementen: het algemeen klassement, het puntenklassement en het bergklassement.

Het algemeen klassement is het belangrijkst. Wint één van jouw renners de Giro, dan krijg je daar 100 punten voor. Voor de gehele top twintig zijn nog veel punten te verdienen. De nummer twee krijgt 85 punten en de nummer drie 75. De laatste top-twintigrijder levert je nog 8 punten op.

Voor winnaars van de nevenklassementen krijg je 75 punten bijgeschreven. Wel krijg je in deze klassementen alleen punten voor de beste vijf renners. Zit een renner uit jouw ploeg daarbij krijg je 30 tot 75 punten. Let op: voor alle klassementen geldt dat deze punten pas na de finish in Milaan worden toegekend en niet onderweg te verdienen zijn.

-Pak extra punten met je kopman. Eén van de renners uit je ploeg kun je aanduiden als kopman. Kies de koning van jouw Giroploeg zorgvuldig. Deze renner wint namelijk 30% extra punten voor je. Wint jouw kopman bijvoorbeeld de Giro, dan krijg je daar 130 punten voor in plaats van 100. Bij ritwinst is dit 45 punten in plaats van 35. Als jouw kopman goed presteert kan dat flink aantikken!

-Het is in de Giropool geen kwestie van vooraf invullen en klaar. Je kunt namelijk onderweg ook punten verdienen in vijf door ons uitgekozen etappes. Dit zijn etappe 3,7, 9, 14 en 20. Dit is een mix tussen berg-, heuvel-, sprint- en tijdritten. In onze voorbeschouwing kun je het profiel van de etappe bestuderen en inspiratie opdoen voor ritwinnaars.

Voor elk van deze vijf etappes voorspel je een top 3. Dit kun je doen tot de start van de etappe. Heb je een plaats goed voorspeld, dan krijg je 35 punten. Heb je de hele top drie goed, dan sleep je dus even 105 (!) punten in de wacht. Deze vijf etappes zijn de koninginnenritten van jouw Giropool. Zit je er één plaats naast, pak je alsnog 15 punten. Bij twee plaatsen zijn dat er nog 5.

-Tot slot kun je ook nog 20 puntjes meerapen met het voorspellen van de rode lantaarn, de renner die allerlaatste wordt in de Giro d’Italia. Simpel: voorspel wie er het langst over de tocht van 21 dagen doet en win daar nog wat extra, misschien wel cruciale, punten voor.

Bij een gelijke stand hebben we drie manieren om alsnog op een eerlijke manier de prijzen te verdelen. Dit kan dus om plek 1, maar ook om plek 3 of 200 gaan. Bij een gelijke stand kijken we eerst naar de meeste punten die zijn gehaald in het eindklassement. Als ook dit een gelijke stand oplevert, kijken we naar de meest recente punten die zijn behaald. Als ook dít niet helpt, gaan we automatisch loten.

Doe mee en win een gloednieuw TacTic wielertenue

Wie meedoet aan de Giropool van In de Leiderstrui maakt kans op mooie prijzen. Althans; de redactie van In de Leiderstrui doet ook mee, maar komt uiteraard niet in aanmerking voor de prijzen. Zij doen mee voor de eer en om het jullie extra moeilijk te maken.

De nummer één uit het klassement gaat er vandoor met een TacTic koersbroek en TacTic wielershirt! Er zijn ook prijzen voor andere topspelers. Bekijk hier wat je kunt winnen! Let op: dit kan nog worden aangepast of aangevuld in aanloop naar en tijdens de eerste dagen van de Giro. (foto: Sirotti)

Lees ook de voorwaarden van onze partner Poules.com.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws