Vegni: 'Klaar voor de Giro, maar hier en daar zijn er wel nog zorgen' Giro d'Italia

Vegni: 'Klaar voor de Giro, maar hier en daar zijn er wel nog zorgen'

Door Joëlle Smeets 30 september 2020 | 14:20


In een interview met Tuttobiciweb meldt koersdirecteur Mauro Vegni dat hij klaar is voor de Giro d'Italia, maar dat er hier en daar wel nog wat moeilijkheden zijn. De Ronde van Italië gaat op 3 oktober van start.

De Giro zal er dit jaar anders dan anders uitzien vanwege de coronamaatregelen. De organisatie doet er alles aan om maximale veiligheid te kunnen garanderen. Daar komt heel wat bij kijken. Zo vertelt Vegni dat alle renners en staf zich -net zoals bij de Tour de France- in een bubbel bevinden en ze regelmatig getest moeten worden op het virus. Ook is er geen publiek welkom bij de start en de finish.

In tegenstelling tot bij de Tour de France hoeven renners niet naar huis wanneer er twee besmettingen geconstateerd zijn in hun team. Mocht er bijvoorbeeld een chauffeur of een massagetherapeut positief testen, dan worden ze geïsoleerd. 'Twee mensen is niet genoeg voor mij', geeft Vegni aan. 'Het is onterecht om al het werk van een team dat heeft geïnvesteerd in deze Giro te laten verpesten', vindt hij.

Weersomstandigheden baren Vegni zorgen

Wat de weersomstandigheden betreft is Vegni vooral bezorgd over de temperaturen. 'Regen of sneeuw zal geen problemen opleveren, maar de temperatuur mogelijk wel', vindt hij. 'Alleen regen zorgt niet voor ongemak, maar regen in combinatie met een temperatuur van elf graden wel. De renners hebben dan een perceptie van nul graden, dus dat baart ons wel zorgen.'

Wanneer wegen bedekt worden door sneeuw, zullen deze afgesloten worden. 'Maar in geval van regen kun je ze niet afsluiten', zegt Vegni. 'We zullen de juiste beslissingen maken als we ter plaatse zijn als er slechte weersomstandigheden zijn.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws