Astana haalt Kazachen uit Giroselectie vanwege met corona besmette Bizhigitov Giro d'Italia

Astana haalt Kazachen uit Giroselectie vanwege met corona besmette Bizhigitov

Door Wilbert van der Velde 30 september 2020 | 19:43


Astana heeft Vadim Pronskiy en Yuriy Natarov uit de Giroselectie gehaald en vervangen door Jonas Gregaard en Rodrigo Contreras. De reden voor deze beslissing is dat de twee Kazachen recent in contact zijn geweest met hun land- en ploeggenoot Zhandos Bizhigitov, die positief is getest op het coronavirus en ook symptonen vertoont. 

In een persbericht geeft ploegbaas Alexander Vinokoerov uitleg: ‘Het is sneu voor Natarov en Pronskiy dat we hun moeten terugtrekken, vooral omdat ze hun debuut in de Giro zouden maken. Ons coronaprotocol is echter zeer strikt. Zelfs als ze geen symptomen zouden vertonen, dan nog kunnen ze het virus verspreiden, omdat ze in contact zijn geweest met Bizhigitov. We hopen dat Bizhigitov snel beter wordt en dat de andere renners negatief testen in de komende periode, zodat ze nog aan wedstrijden kunnen deelnemen.’’

Astana gaf verder ook een update over Alexey Lutsenko, die vanwege een positieve test op het coronavirus de WK-wegrit in Imola aan zich voorbij moest laten gaan. Hij is momenteel in quarantaine en vertoont geen symptomen. Momenteel is Lutsenko in afwachting van een nieuwe testuitslag. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws