[Update] Vlasov geeft op door maagproblemen, Fuglsang baalt ontzettend Giro d'Italia

[Update] Vlasov geeft op door maagproblemen, Fuglsang baalt ontzettend

Door Bram van der Ploeg 04 oktober 2020 | 18:59


(4 oktober 2020) Aleksandr Vlasov heeft in de tweede etappe van de Giro d'Italia opgegeven. Op ongeveer zeventig kilometer van de streep had hij moeite het peloton te volgen, waarna hij besloot af te stappen. Astana verliest daarmee na Miguel Ángel López zijn tweede renner.  De oorzaak is voorlopig nog onbekend.

Vlasov zou aanvankelijk door Astana samen met Jakob Fuglsang worden uitgespeeld als één van de kopmannen voor het algemeen klassement. De jonge Rus behaalde dit seizoen al mooie zeges met de Mont Ventoux Dénivelé Challenge en de Giro dell'Emilia. Daarnaast werd hij derde in de Ronde van Lombardije. 

Zaterdag verloor Astana López door een valpartij in de openingstijdrit. In aanloop naar de Giro moest de Kazachse ploeg de selectie ook uit voorzorg wijzigen vanwege mogelijke besmettingen van renners met het coronavirus.

Update - 4 oktober 2020 (18.49 uur): Vlasov enorm teleurgesteld na opgave

Aleksandr Vlasov heeft de Giro d'Italia op dag twee verlaten door maagproblemen, meldt zijn ploeg Astana in een persbericht. De jonge Rus was na het uitvallen van Miguel Ángel López meer dan ooit de belangrijkste man voor Jakob Fuglsang, die er na twee dagen al bijna alleen voor staat in de bergen. 'Aleksandr was in geweldige vorm, maar we kunnen er niets aan veranderen', treurt Fuglsang na afloop.

Ook Vlasov is er flink kapot van, dat hij moest opgeven in zijn eerste grote ronde. 'Ik kan niet in woorden omschrijven hoe teleurgesteld ik ben. Het was zo'n eer om als knecht van Jakob mijn eerste grote ronde te rijden, maar dit is hoe het is. Ik heb al sinds zaterdagavond last van mijn maag en het werd helaas niet beter. Ik voel me schuldig richting Jakob en de ploeg dat ik ze niet kan helpen, maar ik ben ervan overtuigd dat ik sterker terug zal keren.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws