Ganna stunt in Giro: 'Nog geen haast om voor het klassement te gaan' Giro d'Italia

Ganna stunt in Giro: 'Nog geen haast om voor het klassement te gaan'

Door Joëlle Smeets 08 oktober 2020 | 09:22


Debutant Filippo Ganna won woensdag op magistrale wijze de vijfde etappe in de Giro d'Italia, nadat hij een paar dagen geleden al de openingstijdrit op zijn naam schreef. De debuterende Italiaan van INEOS Grenadiers heeft echter nog geen klassementsambities, meldt hij bij Cyclingnews.

Ganna startte deze Giro met twee doelen: de openingstijdrit winnen in zijn regenboogtrui en zijn kopman Geraint Thomas aan zijn eerste maglia rosa helpen. Achter dat eerste doel heeft hij een vinkje gezet, maar een opgave van Thomas maakt doel twee onhaalbaar. Woensdag schreef Ganna etappe vijf op zijn naam na de hele dag in de kopgroep te hebben gereden, tot grote vreugde van het Italiaanse publiek.

Op de vraag of Ganna klassementsambities heeft, antwoordde hij dat hij daar geen haast mee heeft. 'Laten we daar nog even mee wachten. Zodra mijn wedstrijdprogramma erop zit, kunnen we kijken wat er verder nog in zit. Dat is prima voor mij', vertelt hij. 'Ik ben nog niet zo lang prof. Iedereen denkt meteen aan renners als Evenepoel die meteen WorldTour-races begon te winnen, maar er zijn ook mensen die misschien wel vier jaar nodig hebben om zich aan te passen.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws