Kelderman bekijkt van dag tot dag: 'Denk nog niet echt aan de roze trui' Giro d'Italia

Kelderman bekijkt van dag tot dag: 'Denk nog niet echt aan de roze trui'

Door Lex Kersten 11 oktober 2020 | 12:23


Wilco Kelderman kent tot nu toe een bijna vlekkeloze Giro d'Italia. Achter João Almeida en Pello Bilbao staat hij derde in het klassement, maar hij houdt zich nog niet bezig met een eventuele roze trui, zo geeft hij voorafgaand aan de negende etappe aan.

Zondag staat alweer de negende etappe op het programma, ééntje die niet is weggelegd voor de sprinters, maar waar volgens de Nederlander geen grote verschillen zullen ontstaan. 'Het is een moeilijke dag, met aankomst bergop. Misschien geen grote klim, maar het zal een gevecht worden. Ik denk dat er uiteindelijk geen grote verschillen ontstaan in het klassement', zo vertelde hij tegenover de RAI.

In dat klassement spelen topfavorieten Geraint Thomas (gevallen) en Simon Yates (corona) geen rol meer. Van de vooraf genoemde favorieten staat Kelderman er het best voor, maar hij wil nog niet denken aan het roze. Tot de tijdrit van zaterdag 17 oktober (34,1 km), staan er geen zware bergetappes op het menu en daarom bekijkt hij het voorlopig van dag tot dag. 'Ik sta op een goede positie. Afgezien van de tijdrit gaat alles super goed. De benen voelen goed, dus ik ben blij tot nu toe. Ik denk nog niet aan het roze', aldus de kopman van Team Sunweb. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws