Kelderman houdt rekening met roze trui: 'Dan is mijn Giro geslaagd' Giro d'Italia

Kelderman houdt rekening met roze trui: 'Dan is mijn Giro geslaagd'

Door Wesley van Bavel 12 oktober 2020 | 17:44


Zou hij daadwerkelijk gaan bestaan? Wilco Kelderman lijkt in grootste doen te zijn deze Giro d'Italia, met een voorlopige tweede plaats in het algemeen klassement als gevolg. In gesprek met de NOS vertelt hij over de stand van zaken in Italië.

De Nederlander staat slechts op een halve minuut van João Almeida. Het veroveren van de roze trui is dan ook een droom. 'Ik kom steeds dichterbij. Als ik die roze trui kan pakken, is mijn Giro al geslaagd. Dan hou ik het natuurlijk het liefst vast tot het einde, maar de Giro is pas net gestart. Zeker de laatste week is zó lastig.' Toch wil hij zich niet alleen concentreren op het dragen van het roze. 'Als je daar steeds mee bezig bent, word je alleen maar nerveuzer', legt Kelderman uit. 

Hoewel de ronderenner niet bepaald angstig is voor de coronatests op de rustdag, vreest hij na de positieve test van Simon Yates wel voor anderen. 'Ik voel me fit en goed, dus ik ben er niet bang voor. Toch is het wel gevaarlijk als iemand positief test. Je rijdt toch met iedereen in zo'n peloton. Dus ik ben wel bang dat er een paar renners positief gaan testen.'

Kelderman: 'Ik weet eerlijk gezegd niet of ik me ooit zo sterk heb gevoeld als nu'

In gesprek met Nu.nl gaat de renner uit Amersfoort nog iets verder in op zijn eigen niveau tot op heden. 'Ik heb een heel goed gevoel overgehouden aan de eerste week. Ik weet eerlijk gezegd niet of ik mij ooit zo sterk heb gevoeld als nu.' Ook de andere renners van Team Sunweb verdienen lof. Zeker na het optreden van de jonge ploeg tijdens de negende etappe. 'Iedereen heeft kunnen zien dat wij met zijn achten aan de slotklim begonnen zondag. Dat maakt indruk. Iedereen zal ons meer in de gaten houden vanaf nu. Ze zullen mij in ieder geval niet meer zo makkelijk laten wegrijden als op de Etna', aldus de nummer twee in het algemeen klassement. (Foto: Sirotti)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Tourtje345
12 Oct 2020 om 19:07

Ik zie Kelderman wel het roze pakken, oogt zeer sterk deze eerste week. Almeida valt er straks tussenuit, maar ben bang dat Kelderman dat ook gaat overkomen later in de 3e week.

Reageer


Meer nieuws