Tolhoek snapt besluit Jumbo-Visma: 'Kans groot dat er meer gevallen zijn' Giro d'Italia

Tolhoek snapt besluit Jumbo-Visma: 'Kans groot dat er meer gevallen zijn'

Door Bram van der Ploeg 14 oktober 2020 | 09:20


De Giro d'Italia is net halverwege, maar Antwan Tolhoek zit met zijn ploegmaats van Jumbo-Visma al thuis. De Nederlander vertelt aan Omroep Zeeland dat hij enorm baalt van het feit dat de hele ploeg uit de Giro werd gehaald nadat Steven Kruijswijk positief testte op corona.

Tolhoek hoorde het nieuws over de positieve test op dinsdagochtend. 'De overige renners en stafleden moesten nogmaals getest worden, maar gelukkig bleek verder niemand besmet te zijn. Als één renner positief is, dan is de kans groot dat er meer gevallen zijn. We waren nog niet in Milaan, dat zou nog twee weken duren. Dus is het nog maar de vraag of de Giro de laatste dag gaat halen. Dat is meegenomen in de overweging.'

Voor Tolhoek kwam er zo een abrupt einde aan de Giro, zijn grote doel van dit jaar. 'Ik ben heel erg teleurgesteld dat het zo moet eindigen. Maar ik snap de beslissing wel. Wielrennen is belangrijk, maar de gezondheid van ons, de renners en het personeel is nog belangrijker. Steven had geen klachten, hopelijk blijft dat zo en blijft de rest ook gezond.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws