[Update] Ook tweede hertest Matthews negatief: 'Eerste test blijft betrouwbaar' Giro d'Italia

[Update] Ook tweede hertest Matthews negatief: 'Eerste test blijft betrouwbaar'

Door Bram van der Ploeg 16 oktober 2020 | 13:34


(14 oktober 2020) Is Michael Matthews voor niets uit de Giro d'Italia gestapt? Het zou zomaar kunnen. Team Sunweb meldt aan Wielerflits dat de Australiër bij een snelle hertest negatief heeft getest op het coronavirus

Matthews was op de eerste rustdag van de Giro één van de twee renners die positief testte op corona bij een officiële PCR-test, samen met Steven Kruijswijk. De Australiër stapte net als Kruijswijk meteen uit koers en ging in isolatie. Kruijswijks ploeg Jumbo-Visma besloot zelfs helemaal te stoppen, Team Sunweb ging wel door.

De snelle hertest die dinsdag nog werd afgenomen bij Matthews bleek negatief. Dat hoeft nog niet per se te betekenen dat hij het virus niet heeft, omdat de sneltest minder betrouwbaar is dan de officiële PCR-test. Ergens in de komende dagen zal Matthews nog een PCR-test ondergaan om te zien of er inderdaad sprake is van een valse positieve uitslag op de Giro-rustdag.

Kruijswijk testte wel twee keer positief

Navraag van In de Leiderstrui bij Jumbo-Visma leert dat Steven Kruijswijk wél twee keer positief is getest op dinsdag. De PCR-test van de Nederlander was positief en de snelle hertest ook. Jumbo-Visma stuurt al zijn renners uit de Giro d'Italia in quarantaine.

Update - 16 oktober 2020 (13.30 uur): Ook tweede hertest Matthews negatief

De tweede PCR-test van Michael Matthews is ook negatief gebleken, meldt Team Sunweb aan In de Leiderstrui. De Australiër moest de Giro d'Italia op de eerste rustdag verlaten na een positieve coronatest. Een snelle hertest op dezelfde dag bleek toen al negatief. Matthews testte in de dagen erna nog eens met een officiële PCR-test en ook daarvan was de uitslag negatief.

Team Sunweb spreekt, ondanks de onnodige opgave van Matthews in de Giro, van 'goed nieuws'. 'De eerste PCR test blijft een betrouwbare test op dat moment en de twee negatieve tests daarna betekenen niet dat die eerste een valse positieve was. We zullen op een gedisciplineerde manier blijven werken, zoals we dat nu ook doen in de Giro. 

Sunweb gaat richting de derde week van de Giro extra testen, net als de organisatie. Op die manier hoopt men het coronavirus buiten de deur te houden. 'De strikte regels zijn er voor de gezondheid en zodat we kunnen blijven fietsen in deze moeilijke tijden. Het is belangrijk om aan te tonen dat wielrennen nog steeds mogelijk is in deze coronaperiode.' (foto: Sirotti)

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: redactie@indeleiderstrui.nl


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws