[Update] Nieuwe testronde op corona: Alle renners negatief, één staflid positief Giro d'Italia

[Update] Nieuwe testronde op corona: Alle renners negatief, één staflid positief

Door Bram van der Ploeg 22 oktober 2020 | 09:53


(15 oktober 2020) De Giro d'Italia ontkomt niet aan het coronavirus, zo is wel duidelijk. Nadat Simon Yates, Steven Kruijswijk, Michael Matthews en meerdere teamleden al positief testten, meldt Tutto Bici donderdag dat er ook al zeventien politieagenten positief zijn getest. 

De agenten zijn allemaal betrokken of betrokken geweest bij de Giro d'Italia. Op de rustdag werden ze getest in Abruzzo en kwamen er dus zeventien positieve resultaten uit. Geen van de agenten heeft symptomen, maar uiteraard zijn ze wel in quarantaine gegaan in het Santa Maria hotel in Francavilla a Mare. 

Naar verluidt zouden de agenten in de eerste week van de Giro in contact zijn geweest met enkele teams, die in dezelfde hotels verbleven als de politie. Het is van alle agenten nog niet duidelijk wanneer ze wel en niet betrokken waren bij de race. Daar wordt momenteel onderzoek naar gedaan.

UCI gaat meer testen in Giro d'Italia

Het Laatste Nieuws meldt dat de UCI alles in het werk stelt om het coronavirus eronder te krijgen in de Giro. Er zullen sowieso nog twee PCR-tests per renner worden afgenomen en daar bovenop komt nog een speekseltest. Als die bij iemand positief is, moet een extra PCR-test aantonen of er sprake is van corona. 'Ik wil heel graag dat de Giro op 25 oktober aankomt in Milaan, maar de positieve coronatesten van dinsdagmorgen hebben ons er nog eens op gewezen dat we de strijd tegen Covid-19 niet mogen laten verslonsen. De regels van sociale afstand en de sanitaire protocols moeten gerespecteerd worden', aldus UCI-baas David Lappartient.

Update - 15 oktober 2020 (11.07 uur): 'Agenten niet actief in de Giro'

De zeventien agenten die op de rustdag van de Giro d'Italia positief hebben getest op het coronavirus, waren allemaal louter actief in de Giro E-bike-variant. Dat meldt de organisatie in een persbericht. Geen enkele agent die positief is getest, heeft volgens de berichten contact gehad met iemand uit de Giro-bubbel. Alle politieagenten die in de Giro d'Italia actief zijn, hebben negatief getest, zo klinkt het.

Update - 17 oktober 2020 (10.15 uur): Nieuwe testronde brengt geen besmettingen aan het licht

De Giro-organisatie en alle renners kunnen opgelucht ademhalen. De extra coronatest-ronde van donderdag en vrijdag heeft geen besmettingen aan het licht gebracht, wat betekent dat de karavaan vooralsnog gewoon door kan. Alle 513 afgenomen testen van renners en entourage bleken negatief, zo meldt de UCI in een persbericht. Op de rustdag van maandag volgt de komende testronde.

Update II - 22 oktober 2020 (09.52 uur): Renners andermaal negatief

Een volgende ronde coronatests in het Giro-peloton heeft geen positieve tests opgeleverd bij de renners. De UCI meldt dat er alleen één staflid van Astana positief is getest, van in totaal 484 tests op 20 en 21 oktober. Hij moet de Giro d'Italia verlaten. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws