Roglic kopman in Giro: 'Steven zei dat het een interessante ronde voor me was' IDL-producties

Roglic kopman in Giro: 'Steven zei dat het een interessante ronde voor me was'

Door Jasper den Boon 21 december 2018 | 18:33


Primoz Roglic gaat als kopman van Jumbo-Visma naar de Giro d’Italia. Dat nieuws werd vrijdag op de ploegpresentatie bevestigd. Roglic reed vorig jaar een knappe Tour de France, die hij besloot als vierde, maar Steven Kruijswijk gaat als kopman naar de Ronde van Frankrijk.

‘Het is een interessant parcours met drie tijdritten. Er zitten een paar zware etappes tussen en ik denk dat we daar goed kunnen presteren’, zegt Roglic tegen In de Leiderstrui. ‘Of ik tijd kan pakken in de tijdrit? Niet per se. Als je goed bent kun je in elke etappe tijd winnen. Het zal een grote uitdaging worden.’

Kruijswijk speelde ook een rol in de rolverdeling in de grote rondes, vertelt Roglic. ‘Toen het parcours van de Giro bekend werd, zei Steven tegen de ploeg dat het een interessante ronde kon zijn voor mij. Toen besloten we naar de Giro te gaan. We zullen zien waar ik eindig, maar we gaan erheen met een sterk team.’

Dat team is inmiddels bekend, want naast Roglic gaan ook Koen Bouwman, Robert Gesink, Antwan Tolhoek, Jos van Emden, Paul Martens, Laurens De Plus en Floris De Tier naar Italië. De tegenstand zal echter ook geducht zijn. ‘Dat maakt me niet uit. Voor mijn part komt iedereen naar de Giro. Als je de koers wil winnen moet je de beste zijn. Aan de start heeft iedereen dezelfde kans en is iedereen je grootste concurrent.’ (Foto: Joris Verwijst / In de Leiderstrui)

Altijd als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste wielernieuws? Meld je aan en ontvang jouw wielernieuws via Whatsapp!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws