Like ons!
Column: Eindelijk gaan we weer naar Renaat op de motor: 'Zeg het maar Renaat'

IDL-producties

Column: Eindelijk gaan we weer naar Renaat op de motor: 'Zeg het maar Renaat'

De veldrijders rijden al een maandje of wat achter Mathieu van der Poel aan, het wereldbekercircuit op de baan is bijna afgelopen en we zitten halverwege het zesdaagse-seizoen. De schaatsers rijden hun zoveelste eindtoernooi en tien dagen geleden voltooide Ryoyu Kobayashi zijn kwartet aan overwinningen in het Vierschansentoernooi. Allemaal leuk en aardig die winter, maar het is weer tijd voor koers. Op moment van schrijven zijn we alweer twee etappes onderweg in de Santos Tour Down Under. We zijn weer begonnen!

Niks tegen het schaatsen, het darten of het schansspringen. Ik vind het allemaal even prachtig en kijk met veel genoegen. Het veldrijden is af en toe wat aan de saaie kant, maar de schoonheid waarmee Van der Poel zich elke keer naar een overwinning rijdt, blijft fantastisch om te zien. De wedstrijden in de Premier League zijn heerlijk in de periode waarin veel voetbalclubs de winterstop vieren. En toch, ondanks al het sportgeweld, heb ik wat gemist.

Het vechten om positie, de kansloze ontsnappingen, de sprinttreintjes, de kansloze ontsnapping die het toch haalt, het beuken op kop van het peloton, de vlammende demarrage, de heuveltjes, de bergen, de ene winnaar en de vele verliezers en de jaarlijkse verrassingen en de tegenvallers. Gelukkig zijn we weer begonnen.

Al twee ochtenden is het terugkijken van de finale van de etappe in de Tour Down Under het eerste wat ik doe als ik wakker word. Twee heerlijke sprintjes om mee te beginnen. Straks nog Willunga Hill een keer op sprinten en de eerste WorldTour-koers zit er alweer op. Snel door naar het rondje van Cadel Evans en dan start in Argentinië de Vuelta a San Juan. Een paar eendagskoersjes in Spanje, gevolgd door onder meer Oman, Colombia, de Verenigde Arabische Emiraten en voor je het weet start de Omloop alweer.

Laurens ten Dam in het oranje van CCC, Stefan Küng in het rood-wit-blauw van FDJ, Tom Dumoulin in het rood van Team Sunweb, Wout van Aert in het geel-zwart van Jumbo-Visma en kan Marcel Kittel nog sprinten? Geraint Thomas versus Chris Froome... Of wat te denken van:

Wind, woestijn, kasseien, de Oude Kwaremont

Waaiers, op het elastiek, José De Cauwer

De Giro

Aerodynamische houdingen tijdens tijdritten

‘We gaan naar Renaat op de motor. Zeg het maar Renaat.’

La Primavera

Peter Sagan

Tom, Dylan, Niki, Steven, Robert, Wout, Bauke

Remco Evenepoel

De Belgische media over Remco Evenepoel

Radio Tour de France

We zijn weer begonnen met de mooiste sport op aarde!

(foto: Quick-Step Floors/Getty Images)

Aljan Wassens (E-mail: aljan@indeleiderstrui.nl / Twitter: @Crocmaz)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven