Like ons!
Dinsdag Veldritdag | Van der Poel blijft in winning mood en rijdt nog in Nederland

IDL-producties

Dinsdag Veldritdag | Van der Poel blijft in winning mood en rijdt nog in Nederland

Het WK mag dan wel verreden zijn, nog steeds is er een hoop veldrijden te zien. Voor Mathieu van der Poel was het een prettige week met drie zeges in zijn regenboogtrui. Het is nog niet over voor de Nederlander, want hij zal nog twee crossen rijden komend weekend. Mogelijk wint hij ook nog een klassement. Snel terug- en vooruitblikken dus!

Van Aert vs. Van der Poel

De afgelopen veldritweek was er nog één kans op een duel. In de cross van Maldegem stonden beide heren tegenover elkaar. Het WK was in de beginfase zeer spannend, dus er werd enigszins gespeculeerd over een tweestrijd. Het kwam er niet echt van. Van Aert startte slecht en Van der Poel zat van voren. Een walk-over werd het overigens niet, want Van der Poel reed pas in de slotfase weg van Toon Aerts.

Ook afgelopen zaterdag werd er gecrosst en deze keer voor een klassement. In de DVV Trofee stond de slotmanche op het programma in Lille. Normaal gesproken is dit de thuiscross van Van Aert, maar hij was afwezig. Van der Poel was er wel en won wederom. De wereldkampioen was snel weg en soleerde, ondanks twee valpartijen, naar de zege in de Krawatencross. Hiermee won Van der Poel het eindklassement van de DVV Trofee. 

Ten slotte was er de cross op zondag in Hoogstraten, voor dat andere Vlaamse klassement: de Superprestige. Het parcours lag er compleet anders bij dan in Lille. De renners zagen zowaar nog eens modder dit seizoen. Aerts en Van der Poel maakten er een mooi gevecht van, maar twee valpartijen nekten de Belgisch kampioen die (mede) daardoor zijn meerdere moest erkennen in Van der Poel, die daarmee nog altijd een score van honderd procent heeft in de Superprestige.

Vrouwen

Bij de vrouwen stonden dezelfde drie wedstrijden op het programma. Denise Betsema was in Maldegem de beste, terwijl wereldkampioene Sanne Cant slechts zesde werd. Voor de Texelse was het na de vierde plek op het WK een hele fijne zege. De wereldkampioene herstelde zich afgelopen weekend weliswaar met twee zeges in de klassementscrossen van Lille en Hoogstraten.

Cant stelde met haar zege op zaterdag de zege in de DVV Trofee zeker. In de Superprestige is het nog spannend, met een verschil van twee punten met Annemarie Worst. De winnaar van een wedstrijd krijgt vijftien punten, de nummer twee veertien enzovoorts. Bij een gelijke stand is de eindzege voor Cant, omdat zij meer zeges heeft gehaald in dit klassement.

In de media

Na de cross in Hoogstraten ging het op social media over een incident aangaande Corne van Kessel, en dit werd opgepikt door de media. Van Kessel liep in het loopgedeelte achter Michael Vanthourenhout, die vast kwam te staan. Toen de Belg zijn fiets op de schouder nam, tikte Van Kessel tegen het achterwiel aan, waardoor de fiets in de afzetting belandde en Vanthourenhout nog eens uit evenwicht raakte.

De discussie was aan toen de ploeg van Vanthourenhout de beelden op Twitter gooide. Velen vonden het onsportief gedrag van Van Kessel, onder wie Puck Moonen. Maar vele anderen pleitten vooral ook voor de onschuld van Van Kessel. Onbewust, zo luidde over het algemeen het oordeel. Kijkt u vooral zelf even wat u ervan vindt!

Wat was er nog meer? Van der Poel staat nog steeds volop in de aandacht. Hij vertelde deze week over skivakanties, de klassiekers en zijn toekomst in het veldrijden. Verder viel op dat hij volle bak ging voor het tussensprintklassement van de DVV Trofee. Daarnaast was er ook nog nieuws van Kevin Pauwels. De stille kracht van Marlux-Bingoal stopt na dit seizoen met crossen.

Programma komende week

Van der Poel zal aankomend weekend zijn laatste crossen van dit seizoen rijden. Zaterdag is het cross in Middelkerke, waar de laatste wedstrijd in de Superprestige zal worden gereden. Van der Poel kan daar overigens een oud record evenaren. Bij de vrouwen is het nog spannend in het klassement, want Annemarie Worst staat slechts twee punten achter op Sanne Cant. Ook voor de ereplaatsen valt er nog te rijden.

In het Zeeuwse Hulst wordt er zondag een Brico Cross verreden en het is de laatste veldrit die wereldkampioen Van der Poel dit seizoen afwerkt. Het belooft overigens druk te worden, want er zijn nu al bijna 10.000 kaarten verkocht voor die cross. Naar verwachting komen er tussen de 15.000 en 20.000 bezoekers op af.

Veldrijden op tv

De keuze is reuze als u eens lekker wilt gaan zitten voor de Superprestige in Middelkerke. Sporza zendt de cross uit op één. Ook Telenet is erbij op Playtime en Play Sports, net als Proximus. Alle kanalen zenden de mannen- en vrouwencross uit. Vanaf ongeveer 13.30 wordt er ingeschakeld voor de vrouwencross. De mannenrit volgt er vlak na. In Nederland zendt Ziggo Sport alleen de herencross uit op Ziggo Sport Docu, waar een abonnement voor nodig is.

De Brico Cross in Hulst is vanaf 13.30 live op VTM te zien, maar ook op Omroep Zeeland zijn er uit eigen provincie bij. Echter, voor een livestream moet u bij het Belgische kanaal zijn. (Foto: Joren Ooms)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven