Merlier: ‘Met Corendon-Circus naar de Tour? Hangt af van wat Van der Poel wil’ IDL-producties

Merlier: ‘Met Corendon-Circus naar de Tour? Hangt af van wat Van der Poel wil’

Door Yob Hillewaert 25 juni 2019 | 18:01


Tim Merlier heeft Fabio Jakobsen in de Elfstedenronde verslagen en is in één klap medefavoriet voor het Belgische kampioenschap in Gent. Hij vertelt In de Leiderstrui over zijn opkomst in het Belgische sprintfirmament.

Heeft België er met de veldrijders Merlier en Wout van Aert met de klap twee sprinters bij? Daar lijkt het alle schijn van weg te hebben. De 26-jarige Tim Merlier, lange tijd adjudant van Van Aert in de cross, stapte op elf juni per direct over van Pauwels Sauzen naar Corendon-Circus, de ploeg van Mathieu van der Poel. En die overstap vergaat hem goed. Of wat dacht je van sprintresultaten als tweede en derde in de Baloise Belgium Tour, zesde in het lastige Dwars door Hageland en als voorlopige hoogtepunt de winst in de Elfstedenronde?

Merlier vindt zijn recente prestaties echter niet uit de lucht komen vallen. ‘Ik wist van mezelf al dat ik rap was’, legt Merlier uit. ‘Ik was vorig jaar al twee keer derde in de Ronde van België. Bovendien won ik nog eens twee ritten in de Ronde van Denemarken. Opnieuw bevestigen dat ik rap ben is nooit makkelijk, dus ik ben blij met hoe het loopt.'

Halle-Ingooigem met stip op de agenda

Wat ligt er voor Merlier nog in het verschiet bij Corendon-Circus? Tour-deelname binnen enkele jaren zou zomaar een optie kunnen zijn. ‘Dat hangt af van wat Mathieu wil. Hij is natuurlijk de kopman van onze ploeg. Daarbovenop is dat vooral een vraag voor de managers van de ploeg. We zullen zien’, verklaart hij.

Merlier deelt ook nog mee wat zijn eigenlijke droomkoers is. Atypisch, maar Halle-Ingooigem van woensdag 26 juni staat met stip op zijn kalender. Met een nog grotere stip dan het BK op zondag 30 juni, want in zijn thuiskoers stond hij tot nog toe al acht keer aan de start. Hij deed het nog nooit beter dan een negende stek, maar nu lijkt zijn tijd rijp om te oogsten. (Foto: Yob Hillewaert)

Yob Hillewaert (Twitter: @YobHillewaert | e-mail: redactie@indeleiderstrui.nl

Meld je nu GRATIS aan voor de Tourpoule van In de Leiderstrui en strijd mee om mooie prijzen!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws