Jakobsen nieuwe Nederlands kampioen: 'Dit was echt een Fabio Jakobsen-sprintje' IDL-producties

Jakobsen nieuwe Nederlands kampioen: 'Dit was echt een Fabio Jakobsen-sprintje'

Door Jasper den Boon 30 juni 2019 | 20:35


Fabio Jakobsen draagt het komend jaar de Nederlandse driekleur op zijn shirt na zijn zegetocht op het NK wielrennen in Ede. Hij mag zich Nederlands kampioenen en dat is iets waar hij trots op is. In de Leiderstrui sprak hem na de finish.

'Het was echt een Fabio Jakobsen-sprintje. Ik heb in het verleden al laten zien dat ik graag licht omhoog sprint. Ik train daarop. Dus het was vandaag mijn sprint', vertelt Jakobsen.

Wat opviel was dat de renner van Deceuninck-Quickstep geen steun had van ploeggenoten. Of dat moeilijk was? Nee, was het resolute antwoord. ‘Ik vond het niet moeilijk. Gewoon volgen en sprinten. Dat was mijn tactiek vandaag en dat heeft goed gewerkt. Als je alleen bent is het vrij makkelijk, als je moet sprinten kun je niet op kop gaan rijden of gaten dicht rijden. Dan moet je je echt focussen op het sprinten.’

Met nog twintig kilometer te gaan had de kopgroep nog een voorsprong van tweeënhalve minuut. Volgens Jakobsen was het spannend of de groep nog gegrepen zou worden. 'Gelukkig was de snelheid in de laatste ronde snel genoeg en het tempo in het peloton hoog genoeg om die mannen terug te pakken. Dat is dan ook een beetje geluk hebben.’ 

'Trui krijgt een mooi plekje op mijn kamer vanavond' 

De verslaggever ter plaatse vroeg als laatste nog of Jakobsen vanavond in het nieuwe truitje gaat slapen. ‘Dat denk ik niet, want het is vanavond erg warm. Maar ik hang hem wel over een hangertje in de kamer’, klonk het. (Foto: Deceuninck-Quickstep)

Jasper den Boon (Twitter: @jasperdenboon Mail: jasper@indeleiderstrui.nl)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws