Bol baalt na vijfde plek op NK: 'Het ging fout bij de laatste bocht' IDL-producties

Bol baalt na vijfde plek op NK: 'Het ging fout bij de laatste bocht'

Door Jasper den Boon 30 juni 2019 | 18:51


Cees Bol baalt dat hij slechts als vijfde is geëindigd op het Nederlands kampioenschap wielrennen. De 23-jarige renner van Team Sunweb moest het in de sprint afleggen tegen Fabio Jakobsen. In de Leiderstrui sprak hem na de finish.

Volgens Bol ging het fout in de laatste bocht. ‘Ik zat redelijk bij Fabio in de buurt, maar hij komt beter uit de bocht dan ik en dan komt hij met vijf lengtes over de streep. Pech was het in ieder geval niet’, aldus Bol. Hij zag in de slotfase geen kansrijke momenten om nog aan te vallen. ‘Het was sowieso wel een massasprint geworden, denk ik.’

Nu wacht voor Bol de Tour de France, die zaterdag begint. Hij kan niet wachten. ‘Supergaaf. Natuurlijk de grootste wedstrijd die er is, dus daar ik kijk naar uit’, klinkt het enthousiast. Hij verwachtte deel te nemen aan een grote ronde, maar niet de Tour. Zijn doel voor de komende weken is om ploegmaat Michael Matthews aan de groene trui te helpen. ‘Als er voor mezelf kansen liggen, grijp ik die ook zeker aan.’ (Foto: Instagram Cees Bol)

Jasper den Boon (Twitter: @jasperdenboon Mail: jasper@indeleiderstrui.nl)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws