IDL-lezers hebben gesproken: Bernal wint de Tour, Kruijswijk eindigt op podium IDL-producties

IDL-lezers hebben gesproken: Bernal wint de Tour, Kruijswijk eindigt op podium

Door Ward Hilhorst 05 juli 2019 | 12:30


De Tourstart staat voor onze neus. Vele favorieten zijn al genoemd in onze voorbeschouwing en verschillende ex-topwielrenners hebben zich al uitgesproken. Wie gaat er met de truien vandoor? Welk team slaat zijn slag in de ploegentijdrit? Hoe gaan de Nederlanders het er deze ronde vanaf brengen? De afgelopen weken hebben jullie, onze lezers, onder de artikelen van In de Leiderstrui polls kunnen vinden. Jullie collectieve mening is hier gebundeld.

We beginnen met de twee truien die enorm belangrijk zijn, maar niet de hoofdprijs. Zoals gewoonlijk zijn er veel gegadigden voor de sprinterstrui, maar voor beide competities zijn onze lezers het veelal met elkaar eens. 69 procent Denkt dat het groene tricot aan het eind van deze ronde voor Peter Sagan is, de man die hem al zes keer eerder won. Op gepaste afstand volgen Dylan Groenewegen en Michael Matthews, met 14 en 13 procent van de stemmen.

Alaphilippe wint de bolletjes, maar zal nooit de Tour winnen

De bolletjes dan, is het op dat vlak spannender? Een klein beetje, maar ook hier is er één duidelijke winnaar uit de poll te halen. Julian Alaphilippe, de winnaar van vorig jaar, ontving 57 procent van de stemmen en vermorzelde daarmee de concurrentie. Egan Bernal volgt met 13 procent, en Vincenzo Nibali staat met 9 procent op de derde plek.

Dit grote vertrouwen in Alaphilippe betekent overigens niet dat jullie denken dat hij ooit het geel zal winnen: slechts 31 procent acht dat waarschijnlijk, tegenover 69 procent die dat nooit ziet gebeuren. 

Jumbo-Visma wint etappe 1 en 2, Groenewegen in het geel

Waar onze lezers niet denken dat Groenewegen het groen naar Parijs gaat brengen, is het vertrouwen in zijn kansen voor de eerste etappe stukken groter. Maar liefst 83 procent denkt dat hij in Brussel op het podium zal staan om niet alleen de groene, maar ook de gele trui aan te trekken.

En daar zou het succes volgens jullie niet ophouden voor Jumbo-Visma. Ook voor de ploegentijdrit zijn ze de poll-favoriet: 56 procent van de lezers ziet de Nederlandse ploeg de tweede etappe winnen. Daarna volgt eerst een hele poos niets, waarna Team INEOS en Deceuninck-Quick-Step met respectievelijk 18 en 17 procent van de stemmen het podium der kanshebbers completeren.

Bernal schrijft de Tour op zijn naam, Kruijswijk op podium

Het vertrouwen in Jumbo-Visma blijkt dus groot te zijn onder onze lezers, maar de grootste vraag is natuurlijk wie uiteindelijk de gele trui mee naar huis neemt. In die poll moet Steven Kruijswijk genoegen nemen met een tweede plek, met 16 procent van de stemmen. De winnaar van vorig jaar, Geraint Thomas, staat derde met 15 procent. Hij moet volgens jullie het kopmanschap laten aan Bernal, die met 44 procent van de stemmen de grote favoriet blijkt te zijn.

Zal Kruijswijk zijn prestatie van vorig jaar dan wel verbeteren? Onze lezers denken in ieder geval van wel. De vraag of hij zijn podiumambities waar kan maken werd door maar liefst 89 procent met 'ja' beantwoord. Voor 39 procent van de lezers is er zelfs hoop op meer. Zij denken dat hij een kans maakt om de Tour de France te winnen. Al met al blijven het natuurlijk maar verwachtingen. Zaterdag barst het spektakel los, en zullen we antwoorden krijgen op al onze vragen. (Foto: Sirotti)

Meer info over Tour de France 2019:
- Tour nieuws
- Tour achtergrond

Meld je nu GRATIS aan voor de Tourpoule van In de Leiderstrui en strijd mee om mooie prijzen!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws