Poels analyseert Tourpubliek: 'Vinden het leuk om een outsider te steunen' IDL-producties

Poels analyseert Tourpubliek: 'Vinden het leuk om een outsider te steunen'

Door Yob Hillewaert 06 juli 2019 | 14:00


Team INEOS wordt dit jaar minder negatief bekeken door het Tourpubliek, terwijl de ploeg vorig jaar nog werd uitgefloten, vertelt Wout Poels in gesprek met In de Leiderstrui. Volgens hem supporteren mensen liever voor de outsider.

Deze Ronde van Frankrijk gaat van start zonder uitgesproken favoriet. Niemand aan de Brusselse start wist meermaals de Tour te winnen. Vincenzo Nibali en Geraint Thomas hebben elk één overwinning op de teller. Chris Froome had er al vier, maar kan door een zware val niet aan de start verschijnen.

Poels vindt dat de supporters zich door de afwezigheid van Froome anders gedragen, 'al was het al beter in de Dauphiné'. Op de ploegenvoorstelling van vorig jaar werd Team Sky nog uitgefloten. ‘Volgens mij vinden mensen het altijd leuk om voor de outsider te supporteren. Toen Wiggins won, wou iedereen dat Chris won. Toen won Chris en wilden ze weer dat iemand anders won’, zegt Poels hoofdschuddend.

Generale repetitie in de Dauphiné

Zelf kan hij niet wachten tot de Tour gaat beginnen. Poels pakte na het wegvallen van Froome al goed uit in de voorbereidingskoers voor de Tour, de Dauphiné. De voorlaatste etappe won hij er door in de slotfase naar Jakob Fuglsang en Emanuel Buchmann toe te rijden.

‘Daar was ik echt wel blij mee. Je traint toch altijd met een overwinning in je achterhoofd', meent Poels. 'Ik weet nog dat ik dacht: in de laatste kilometer doe ik gewoon een alles-of-niets. Op vijfhonderd meter van de finish dacht ik 'Hmm, die gaan best wel snel’, maar toen vielen ze nog behoorlijk stil. Het is wel mooi als je het zo perfect kan timen.’

In steun van Bernal en Thomas

Poels weet al langer dan vandaag dat hij een goed eindschot heeft, zo won hij Luik-Bastenaken-Luik al in een sprint met Michael Albasini en Rui Costa. 'Vooral als ik met klimmers zit, heb ik best nog een goed sprintje zitten. Maar in de Tour is het niet de bedoeling dat ik voor eigen succes ga, ik ga vol in steun van Egan Bernal en Geraint Thomas. Ik voel me goed, dus ik ben er klaar voor.’ (Foto: Yob Hillewaert)

Yob Hillewaert (Twitter: @YobHillewaert | e-mail: redactie@indeleiderstrui.nl) 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws