Like ons!
Column: Laten we niet meer zwijgen en over Bjorg Lambrecht blijven praten

IDL-producties

Column: Laten we niet meer zwijgen en over Bjorg Lambrecht blijven praten

Er had hier een heel verhaal kunnen staan over de Tour van Kruijswijk, over de sterke mogelijke Vuelta-selectie van Jumbo-Visma, over Bauke Mollema en Alejandro Valverde die wederom top-tien reden in San Sebastian. Maar eigenlijk rest er niets dan te zwijgen.

Een derde sprintersrit in de Ronde van Polen. Ik had zowaar eens een vrije dag dus schakelde in om te zien hoe Jakobsen, Van Poppel, Ackermann en Gaviria het er vanaf zouden brengen in de sprint. Nog voor de uitzending startte, was er al het bericht van een valpartij. Al snel kwamen er berichten over een ambulance, over reanimatie. Alles nog onzeker, ernstig leek het wel. Het was beter om te zwijgen.

De koers ging door, zoals hij dat eigenlijk altijd doet. Jakobsen won, en uiteindelijk toch niet. Ackermann won wel, maar eigenlijk verloor al snel na de finish iedereen. Wat moet je nog met een etappezege als je een collega verliest. Een jongen waar iedereen goede woorden over sprak. Wat moet je nog zeggen? Het was beter om te zwijgen.

En dan de volgende dag. Gaat er gekoerst worden? Nee uiteraard niet. Wel gefietst. In rust, in stilte. De laatste tien kilometer reden zijn ploeggenoten gezamenlijk voor het peloton en op de finishstreep volgde een minuut stilte. Het peloton rouwde met elkaar, omdat je nooit een collega mag verliezen door een stomme betonnen duiker. Het was beter om te zwijgen.

Vandaag (woensdag) wordt het zwijgen verbroken en gaat de Ronde van Polen weer verder, om het echie, maar zonder Bjorg Lambrecht. Hij die wilde schitteren in deze koers, zoals hij al deed in het klassieke voorjaar. De Tour wacht op niemand, ook de Tour de Pologne niet. Dus laten we niet meer zwijgen. Laten we over hem praten, en over hem blijven praten. We mogen hem niet vergeten, want zo blijft hij voor altijd voortleven in onze herinnering. 

Bjorg, rust in vrede.

(Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven