Bennett sprintte nog niet tegen ploegmaat Ackermann: 'Maar ik kijk ernaar uit’ IDL-producties

Bennett sprintte nog niet tegen ploegmaat Ackermann: 'Maar ik kijk ernaar uit’

Door Yob Hillewaert 14 augustus 2019 | 08:05


Sam Bennett won de eerste en tweede etappe in de Binckbanck Tour en gelooft dat er nog twee kansen overblijven. Na het Nederlands-Belgische rondje verschuift zijn focus naar de Vuelta en het WK, zo vertelde hij In de Leiderstrui bij de start van de tweede rit in Blankenberge.

Sprinten tegen Ackermann

De etappe van maandag betekende alweer zijn vijfde World Tour-zege van het seizoen. Er zijn weinig sprinters die beter doen. ‘Of ik mezelf bij de drie snelste sprinters van het seizoen zou plaatsen? Ik weet het niet. Ik denk graag dat ik bij de beste drie hoor, maar er zijn nog veel snelle mannen.’

Een van die ‘mannen’ is Bennets ploegmaat Pascal Ackermann, de Duitser die de voorkeur kreeg bij de Giro-selectie van BORA-hansgrohe. Bennett had op het EK in Alkmaar de kans om tegen zijn ploegmaat te sprinten, maar het kwam er uiteindelijk niet van. De Duitser koos samen met Elia Viviani en Yves Lampaert voor de ontsnapping. ‘Nee, we hebben dit jaar nog nooit tegen elkaar gesprint, ook niet op training', zegt Bennett daarover. 'Maar ik kijk er naar uit om dat eindelijk eens te doen.’.

Vuelta en WK doelen voor Bennett

Hoe ziet de nabije toekomst van de Ier er dan uit? ‘De twee grote doelen na de Binck Bank Tour zijn de Vuelta en het WK in Yorkshire. Mijn plan voor Yorkshire? In ieder geval wil ik in een goede vorm naar de Vuelta gaan om daar dan koershardheid op te doen. Zo kom ik het WK-parcours hopelijk goed door.’ Met jongens als Eddie Dunbar, Dan Martin en Nicolas Roche heeft Ierland daar wel meer ijzers in het vuur. ‘We (Ierland) hebben heel wat sterke pionnen. Maar als het wedstrijdverloop mijn kant opgaat, dan ben ik de absolute leider’, blikt Bennett vooruit. (Foto: Sirotti)

Yob Hillewaert (Twitter: @YobHillewaert | e-mail: redactie@indeleiderstrui.nl


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws