IDL Kijktip I 'Schone' Lotto-Belgen volledig naar huis gereden in de Tour IDL-producties

IDL Kijktip I 'Schone' Lotto-Belgen volledig naar huis gereden in de Tour

Door Tom van der Salm 24 november 2019 | 08:03


Het is november, normaliter de tijd waarin de doorsnee liefhebber bij moet komen van weer een jaar demarrages, plottwisten, achtervolgingen, valpartijen en prachtige koersen. Natuurlijk is er het veldrijden om de 'wielerwinterslaap' enigszins te overbruggen, maar er is nog zo veel moois over de koers te vinden op media als YouTube, Netflix en TV dat het zonde is om de hele winter zonder wegwielrennen door te brengen. IDL Kijktip gaat u helpen in uw zoektocht.

Het is bekend dat Belga Sport vaak pareltjes aflevert als het gaat om documentaires. En dat is ze andermaal gelukt met de documentaire De Lotto Tour van 1995 - Gesneuveld op La Plagne. 1995 was namelijk één van de jaren waarin EPO-gebruik schering en inslag was in het profpeloton, maar dat het nog geen absoluut gemeengoed was in het razende peloton. Niet iedereen zat er toen 'aan'. 

Dat gold bijvoorbeeld voor de mannen van Lotto, die geen toenadering zochten tot het prestatiebevorderende product. Onder meer Wilfried Nelissen, Marc Sergeant en Herman Frison reden toentertijd bij de ploeg. Het feit dat zij geen gebruik maakten van EPO had wel gigantische impact op de prestaties van de renners, daar de arme Lotto-coureurs letterlijk een voor een uit de Tour werden gereden. Loopbanen zie je bijna sneuvelen in de documentaire, daar ze wisten dat er iets aan de hand was maar er voor hun gevoel geen grip op hadden. De machteloze ploegleider Jean Luc Vandenbroucke zal het destijds niet mooier hebben gemaakt, maar de docu wel. (foto: Sirotti)

Kijk hier naar de documentaire via Youtube: "Belga Sport: De Lotto Tour van 1995. Gesneuveld op La Plagne"


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws