Brand na tweede plek: 'Leek wel op regionaal Rotterdams kampioenschap vandaag' IDL-producties

Brand na tweede plek: 'Leek wel op regionaal Rotterdams kampioenschap vandaag'

Door Edwin Mariën 24 november 2019 | 17:15


De suprematie van de Nederlandse vrouwen in het veld blijft maar voortduren. Vandaag in Koksijde stond er voor de eerste vijf gefinishte dames een rood-wit-blauwe vlag. Dit valt de rensters zelf ook op, zo concludeert Lucinda Brand in gesprek met In de Leiderstrui. 'Op het eind leek het wel op het regionaal kampioenschap van Rotterdam', zei de runner-up van vandaag enigszins gekscherend.

Brand was tevreden met de race van vandaag, daar het pas haar derde cross van dit jaar was. 'In Niel won ik en in Tabor was ik vierde. Ik wist dat Koksijde een parcours is dat me ligt, dus ik had er wel op gerekend dat ik vandaag voorin zou eindigen.' Daarvoor is ze wel diep in het rood moeten gaan. 'Het is lang geleden dat ik zo kapot ben geweest, de vermoeidheid was heel groot.'

De renster geeft eerlijk toe dat Ceylin del Carmen Alvarado, de winnares, vandaag de betere was. 'Ze had meer over op de technische stukken. Ik ben tevreden over mijn prestaties tussen de jonkies.' Dat de Nederlandse dames zo overheersen, merkt ze ook op. 'Het is niet dat de buitenlandse dames het slecht doen, maar dat valt niet op doordat de Nederlandse vrouwen zo goed zijn.' (foto: screenshot Eurosport)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws