Dit was 2019: De best gelezen artikelen eigen content van In de Leiderstrui IDL-producties

Dit was 2019: De best gelezen artikelen eigen content van In de Leiderstrui

Door Ward Hilhorst 31 december 2019 | 12:15


Het is de laatste dag van 2019, het tweede jaar van In de Leiderstrui. Net als vorig jaar kijken we terug op de best gelezen stukken eigen content op onze site. Op de absolute winnaar, de 'Gespot op Strava' over de Amstel Gold Race van Mathieu van der Poel, blikten we al los terug. Hier de stukken die daarna het best scoorden!

Column: Als Dumoulin gaat moet Sunweb alles op fusie met Van der Poel zetten

Allereerst een Column die totaal niet meer actueel is. Redacteur Ward Hilhorst maakte zich zorgen om de toekomst van Team Sunweb. De twee geruchten van die tijd, 'Tom Dumoulin naar Jumbo-Visma' en 'Sunweb en Corendon fuseren' greep hij aan om een column te schrijven. De helft is uitgekomen, zullen we maar zeggen.

Renner van het Jaar (4&3): Een geel, afgetrapt fietsje en monsterlijke Van der Poel

Daarna zien we het vierde van vijf delen 'Renner van het Jaar' terugkomen. Weer speelde Mathieu van der Poel een van de twee hoofdrollen. Redacteur Marijn van den Berge bracht een ode aan Egan Bernal en de eerdergenoemde Van der Poel.

Gespot op Strava: Kilometervreter Van Aert van hongerklop naar flinke duurrit

Dan: een editie van Gespot op Strava, de rubriek waarvoor Bram van der Ploeg wekelijks dé wielerapp in duikt. In de inleiding werd de editie over de Amstel Gold race al genoemd, maar deze is ook erg goed gelezen. Over Wout van Aert en zijn weg terug na zijn zware val. 

Van der Poel komende week op stage in Spanje: 'Nieuwe jongens leren kennen'

Echt veel interviews hebben we in 2019 nog niet kunnen leveren, al hebben we zeker stappen gemaakt. Toch gaan we daar in 2020 zeker nog een schepje bovenop doen. Dit koersinterview, dat Mathieu van der Poel aan onze redacteur Edwin Mariën gaf, is erg goed gelezen in ieder geval!

Waarom Aerts en Telenet-Baloise Lions sinds Gieten stoeien met ketting en SRAM

De ketting van Toon Aerts hield in november de gemoederen bezig. Redacteur Bram van der Ploeg sprak Marcel van Rossum, de mechanieker van Lars van der Haar, die voor dezelfde ploeg rijdt als Aerts. Zo kon de situatie een beetje verduidelijkt worden.

IDL Kijktip I Van Aert en Van der Poel kloten elkaar in 'Foute Vrienden'

Dan een rubriek die net nieuw is. Redacteur Tom van der Salm geeft elke week een tip om te kijken. Of het nou Netflix is, Youtube, of TV, Tom heeft het gezien. In deze editie gaf hij de tip om de aflevering van 'Foute Vrienden' nog eens terug te zien, waarin verschillende veldrijders elkaar voor schut probeerden te zetten.

Tour de France-gekte barst los: Tien last-minute tips voor je Tourpoule!

Tot nu toe zien we veel Van der Poel in de lijst, maar er was nog een 'poel' die de gemoederen bezig hield: de Tourpoule! Redacteur Noud Verdonk schreef een lijstje met tips, waarmee onze lezers iets beter voorbereid de strijd met hun familie of collega's konden aangaan. Al hopen we niet dat iedereen naar de tip geluisterd heeft om Rohan Dennis op te stellen.

Nabeschouwing: 'Van der Poel rijdt de bieb vol' en 'stiekem verliefd op Alvarado'

Redacteur Marijn van den Berge maakte wekelijks voor ons de Nabeschouwing, waarin hij een andere redacteur vragen stelde over de afgelopen week. De best gelezen editie was deze, waarin Ward Hilhorst de vragen beantwoordde. Marijn gaat ons helaas per 1 januari verlaten, maar de rubriek blijft bestaan, uitgevoerd door redacteur Wesley van Bavel!

Waarom Van der Poel ondanks twee zeges tóch leiding in UCI-ranking kwijtraakte

Er deed zich een gekke situatie voor in veldritland. In één weekend wist Mathieu van der Poel twee keer te winnen, maar toch daalde hij op de UCI-ranglijst naar de tweede plek. In de Leiderstrui zocht voor u uit hoe dat kon gebeuren, en zo ontstond er wat duidelijkheid over deze situatie. Hier kunt u de uitgebreide uitleg nog eens terug lezen!

Column: Drie redenen waarom Jumbo-Visma een beetje doorslaat met Tour-selectie

Het laatste artikel in deze lijst is een zeer recent artikel. Op woensdag 25 december kwam deze column van Bram van der Ploeg online. Het kwam hem op Facebook op zeer veel mede- en tegenstanders te staan. Het is duidelijk dat deze discussie leeft onder de volgers. 

In 2020 willen wij weer een extra stap maken wat betreft IDL-producties. Jullie enthousiasme helpt ons daar zeker bij! U kunt dus nieuwe rubrieken verwachten, en nieuwe edities van bestaande artikelen. Ook gaan wij ons best doen nog meer interviews voor u af te nemen. Wij horen graag van u wat u graag meer op onze site zou zien! (Foto: Sirotti)

Poll

Wat voor soort content zou u het liefst meer op onze site zien?


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws