IDL Kijktip | Wout van Aert en de lange weg na zijn horrorcrash IDL-producties

IDL Kijktip | Wout van Aert en de lange weg na zijn horrorcrash

Door Tom van der Salm 04 januari 2020 | 18:32


Januari is daar! 2020 belooft een spectaculair wielerjaar te worden, helemaal op Nederlands vlak. Maar de Omloop het Nieuwsblad is nog steeds enkele weken van ons verwijderd, dus zal IDL Kijktip u nog voorzien van het nodige kijkplezier op de druilerige januari-middagen en avonden. 

Door merg en been, dat ging het. Dé revelatie van de zomermaanden, Wout van Aert, sneed zichzelf volledig open aan een hek in de Tourtijdrit in Pau. Foute boel, dat was meteen duidelijk. Maar vorige week was de langverwachte rentree dan eindelijk daar, bij de veldrit in Loenhout. Voordat Van Aert naar het klassieke voorjaar en de Tour trekt, zal hij nog enkele crossen rijden. Dat hij meteen terugkeerde met een vijfde stek, tekent de ongelofelijke wilskracht en talent van Van Aert.

Want hoe anders had het eruit kunnen zien? Het Één-programma Het Huis ging bij de renner langs voor een openhartige en ongelofelijk mooie reportage. Het toont de fragiliteit van de wielrenner, die je op de beeldbuis niet meteen doorhebt. Terwijl Kruijswijk, Bernal en consorten door de Alpen raasden, lag Van Aert met een onzekerheid van hier tot Tokio (letterlijk gezien de Olympische Spelen van dit jaar) op een ziekenhuisbed. 'Het gat dat ik had, het was alsof er met een mes doorheen was gegaan.' Ook vriendin Sarah doet haar boekje open over die zwarte julidag. 'Toen hij naar de operatiezaal vertrok, brak ik. Ik heb nog nooit zo hard gehuild.' Kippenvel gegarandeerd. (foto: ProShots)

Kijk hier naar de aflevering via Youtube: ''Het Huis met Wout van Aert''


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws