IDL Kijktip | Thomas in docu: 'Ken Bernal als renner, niet als persoon' IDL-producties

IDL Kijktip | Thomas in docu: 'Ken Bernal als renner, niet als persoon'

Door Tom van der Salm 12 januari 2020 | 18:41


Het jaar 2020 is inmiddels begonnen, maar het koersjaar moet nog aangevat worden! De Omloop het Nieuwsblad is nog steeds enkele weken van ons verwijderd, dus zal IDL Kijktip u nog voorzien van het nodige kijkplezier op de druilerige januari-middagen en avonden. 

Wat is er eigenlijk nodig om de Tour de France te winnen? Dat is de vraag die de BBC stelde aan Geraint Thomas na zijn gewonnen editie van 2018, doelend op een potentiële documentaire. Thomas ging afgelopen zomer voor prolongatie in La Grande Boucle en werd tijdens de hectische drieweekse rittenkoers gevolgd door de camera's van de Britse omroep, wat schitterende beelden opleverde. 

Normaliter is Team INEOS niet de ploeg die bekendstaat om haar vrijgevigheid richting de pers/wielerfans, maar in deze documentaire krijg je wel een uniek kijkje achter de schermen van de Britse miljoenenformatie. Onder meer de 'strijd' binnen de ploeg tussen de Britse favoriet en titelverdediger Thomas enerzijds en de Colombiaanse klimgeit Egan Bernal anderzijds komt enkele malen terug in de docu.

De jaloezie bij Thomas is bijna van zijn gezicht af te lezen, hij geeft aan Bernal 'alleen als renner te kennen, niet als persoon', maar de Brit blijft professioneel. Uiteindelijk moet hij het onderspit delven in Parijs, maar ook in verliezen toont G zich een groot kampioen. Samen met zijn jongere teammaat komt hij juichend over de finish in de laatste bergrit. 'The Road Will Decide' is een passende titel voor dit kunststukje van de BBC. (foto: Sirotti)

Kijk hier naar de documentaire via YouTube: ''Geraint Thomas: The Road Will Decide''


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws