IDL Kijktip | Meesterwerk van Stannard of tactische blunder Quick-Step? IDL-producties

IDL Kijktip | Meesterwerk van Stannard of tactische blunder Quick-Step?

Door Ward Hilhorst 29 februari 2020 | 18:30


Dit weekend gaat het klassieke voorjaar van start. Met de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne wordt de periode afgetrapt waarvan menig wielervolger het meest geniet. Al enkele jaren is er een ploeg die dit voorjaar nogal overheerst. Deze ploeg heet tegenwoordig Deceuninck-Quick-Step.

In 2015 had de toenmalige Etixx-Quick-Step-ploeg drie mannen mee in de groep die in de Omloop om de winst ging strijden. Als dat nog niet genoeg klinkt als een tactisch voordeel, is het belangrijk om te weten dat er maar één andere renner in die groep zat. De overwinning kon Tom Boonen, Niki Terpstra en Stijn Vandenbergh eigenlijk niet meer ontgaan!

Dat zou zo zijn als die vierde man geen Ian Stannard had geheten. Met een enorme demonstratie van kracht liet de Brit zien dat een tactisch nadeel niet per se betekent dat je verliest. Naast de prestatie van Stannard valt er echter ook wel een en ander aan te merken op de tactiek van de Belgische formatie. Bekijk deze analyse van Youtuber Lanterne Rouge, en beslist u zelf! (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws