Strade-loos weekend, wat nu? Terugblikken of fietsen met Van Vleuten IDL-producties

Strade-loos weekend, wat nu? Terugblikken of fietsen met Van Vleuten

Door Ward Hilhorst 07 maart 2020 | 12:30


Naast het feit dat voorzichtigheid met het coronavirus natuurlijk terecht is, is het toch een enorme teleurstelling dat de Strade Bianche, door vele volgers gezien als een van de mooiste koersen van het jaar, niet door gaat. Toch zijn er genoeg wielergerelateerde dingen te doen die wél door kunnen gaan. Wij zetten er vijf op een rijtje.

Tip 1: blik terug op Strade 2018

De Strade Bianche van 2018 was een van de zwaarste en daardoor mooiste edities die we hebben mogen zien. Niet alleen de heroïsche overwinning van Tiesj Benoot was mooi om te zien, ook won Wout van Aert daar een belangrijk plekje in ons hart door door te gaan nadat hij van de kramp letterlijk omviel. Heeft u tien minuutjes over, kijk dan deze twee video's!

Tip 2: bestudeer alle WorldTour-transfers 

Normaal gesproken zijn de koersen in deze maand het moment dat het gros van de fans leert welke renners voor welke ploeg rijden. Die informatie is belangrijk, want je wil geen modderfiguur slaan als de Giro- en Tour-pooltjes straks worden betwist. Om die leegte op te vullen kun je dus het beste maar alle WorldTour-transfers even goed uit je hoofd leren!

Tip 3: ontken gewoon de afgelasting

Als je dan niet kan genieten van de Strade, kun je in ieder geval nog doen alsof. Pak het verslag van 2019 er bij en lees terug hoe Julian Alaphilippe, Jakob Fuglsang en Wout van Aert er weer een schitterende koers van maakten. Maandag bij de koffieautomaat heb je het gewoonweg over alles wat je vorig jaar al gezien hebt, een kind kan de was doen!

Tip 4: pak zelf de fiets weer uit de schuur

Waar het de afgelopen weken ontzettend slecht fietsweer is geweest, is dat deze zaterdag anders. Het is niet echt warm, maar daar kun je je op kleden. Het goede nieuws is namelijk dat we een dag zonder regen en een schitterende blauwe lucht hebben. Maak hier gebruik van en maak een beginnetje met de vorm van dit seizoen!

Tip 5: ga binnen fietsen met Van Vleuten

Qua weer is het zondag dan wel weer andere koek. Dan is er namelijk weer een stevige kans op regen, wat het fietsplezier niet ten goede komt. Daarom is het zo mooi dat je juist die dag binnen kan fietsen samen met Annemiek van Vleuten en haar Mitchelton-Scott-ploeg. Als je vandaag al een rondje maakt, ben je morgen sterk genoeg om indruk te maken op de wereldkampioene! (Foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws