Renner van de Maand maart: Parijs-Nice-toppers verdelen buit in rare maand IDL-producties

Renner van de Maand maart: Parijs-Nice-toppers verdelen buit in rare maand

Door Ward Hilhorst 02 april 2020 | 08:06


Normaal gesproken is de introductie van de afleveringen van de 'Renner van de Maand' serie altijd hetzelfde, maar deze maand moeten we daar vanaf stappen. Waar hier de winnaars van de Strade Bianche, Milaan Sanremo en Gent-Wevelgem mee hadden moeten kunnen strijden om de knikkers, is het deze keer anders.

Er is in maart namelijk, zoals iedereen weet, enorm weinig gereden. Eigenlijk is Parijs-Nice de enige wedstrijd van naam die nog op de agenda staat. En toch is hier 'Renner van de Maand maart', omdat ook de mannen die zich vlak voor deze lange stop lieten zien de eer verdienen. 

3. Quintana vlamt weer, vorm was op tijd

Nairo Quintana, misschien wel hét verhaal van dit wielerjaar. Door menigeen afgeschreven, maar opeens weer de vliegende Colombiaan die hij ooit was, met de titel 'Renner van de Maand februari' als kers op de taart. Ook in maart liet hij zich weer zien.

Dat deed hij namelijk in de laatste etappe van Parijs-Nice, oorspronkelijk bedoeld als voorlaatste etappe. Thomas De Gendt probeerde het even, maar Quintana vloog er overheen en reed op de Valdeblore La Colmiane exact twee minuten sneller dan Simon Yates dat twee jaar geleden deed. Daarnaast zorgde deze etappe er voor dat de Arkéa-renner nu in de grootste tien etappekoersen een etappe in de binnenzak gestoken heeft. Daarom verdient hij nu ook in maart een plekje op dit podium.

2. Benoot doet Dumoulin vergeten bij Sunweb

Tom Dumoulin keerde Team Sunweb afgelopen winter de rug toe. De ploeg van Iwan Spekenbrink was daardoor toe aan een jaartje hergroeperen, zo was de gedachte. Doorselecteren, onbevangen rondrijden, kijken wie de stap naar de top kan maken en zo weer een ploeg van naam worden. Verrassend genoeg wist de Nederlands-Duitse ploeg tot nu toe flink indruk te maken.

In maart en dus in Parijs-Nice was de hoofdrol bij de ploeg weggelegd voor Tiesj Benoot. De Belg, die bij Lotto Soudal al had laten zien talentvol te zijn, kon in Frankrijk volledig wedijveren met de top. In de eerste etappe werd hij derde en in de afsluitende koninginnenrit tweede. Tussendoor won hij met een knappe solo de zesde etappe, waardoor hij ook tweede in het eindklassement werd en de puntentrui mee naar huis mocht nemen. Nu komt daar dus ook de tweede plek in deze ranking bij!

1. Schachmann bewijst zich voor rondewerk

Dat hij een sterke renner was wist iedere volger eigenlijk al wel. Maar Maximilian Schachmann was toch altijd wel een 'tussen-wal-en-schip-renner'. Bijna goed genoeg voor de rondes, bijna goed genoeg voor de klassiekers. Zulke renners eindigen vaak als begenadigd verzamelaar van etappezeges in grote en kleinere rondes.

Dat leek hij ook te gaan doen, in de eerste etappe van Parijs-Nice. Hij toonde zich krachtig, en nam de etappezege mee. Voor het eindklassement was hij toen nog geen favoriet. Dat veranderde in de vierde etappe. In de tijdrit werd hij tweede, waardoor hij zijn ambities duidelijk maakte. Daarna was het voor hem vechten, maar hij wist zijn gele trui te behouden. Vanaf nu is Schachmann dus goed genoeg voor de rondes. Daarnaast mag hij zich gelukkig prijzen met de titel 'Renner van de Maand maart'! (Foto's: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws