IDL Kijktip | Hoe Van Aert in bizarre Parijs-Roubaix he-le-maal naar de klote ging IDL-producties

IDL Kijktip | Hoe Van Aert in bizarre Parijs-Roubaix he-le-maal naar de klote ging

Door Tom van der Salm 12 april 2020 | 08:11


Zondag 12 april 2020, hoe lang stond die datum al in uw agenda? Parijs-Roubaix 2020 stond dan namelijk op het programma, maar zoals gekend zette het coronavirus er een dikke vette streep door. De IDL Kijktip van deze week hoopt de pijn ietwat te kunnen verzachten, want deze bevat een letterlijk en figuurlijk moddervette documentaire over Wout van Aert!

'De Hel van het Noorden', zo staat de wedstrijd ook al bekend. Uniek om zijn aankomst, de kasseien, wat eigenlijk niet? Een van de mooiste dagen op de wielerkalender, maar dit jaar een gapend gat. Vorig jaar was dat wel anders, en dat bracht VTM uitstekend in beeld in haar documentaire 'Wout! Uit de modder.'

In deze docu wordt de wegrenner annex veldrijder gevolgd in zijn eerste maanden bij Jumbo-Visma. Zijn voorbereiding komt aan bod, maar vooral een felbetwiste Parijs-Roubaix zorgt voor prachtige beelden. De Belg kent heel veel pech; lekke band, een crash... Toch weet hij na een bizarre inhaalrace toch terug te keren. De veer zal uiteindelijk toch breken en na de finish komt het tranendal, waarmee nogmaals wordt bewezen wat voor gedreven topsporter Van Aert is. Een regelrechte kijktip! (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws