IDL Kijktip | De hoogtepunten van zes jaar Denis Menchov in Rabobank-dienst IDL-producties

IDL Kijktip | De hoogtepunten van zes jaar Denis Menchov in Rabobank-dienst

Door Tom van der Salm 01 juni 2020 | 08:17


Je hebt van die renners die je vergeet zodra ze uit het zicht verdwijnen. Denis Menchov, oftewel 'De Sfinx', is er daar één van. Terwijl de stoïcijnse Rus toch jarenlang de Nederlandse Rabobank vertegenwoordigde in de grote rondes. De IDL Kijktip van deze week laat alle hoogtepunten van zes jaar Menchov-Rabo zien, inclusief die ene beroemde Giro-tijdrit. 

Toen een Rus in 2005 werd gebombardeerd tot nieuwe kopman van de bankiersploeg in de grote rondes, keek menig liefhebber ongetwijfeld raar op. Oké, Menchov pakte in 2003 de witte trui in de Ronde van Frankrijk, maar een echt marketinginstrument was hij niet bepaald. Sterker nog, in een terugblik gemaakt door Rabobank zelf komt er één woord terug in alle reacties van de renners: 'Stilletjes.' De grijns op het gezicht van onder meer Robert Gesink zegt genoeg.

Toch kan hij betiteld worden als één van de meest succesvolle renners in de tijd dat Rabobank rondreed. Één (of toch twee) keer de Vuelta, en natuurlijk de befaamde Giro waarin hij in de slottijdrit onderuit ging. Later kwam er echter een schram op al deze prestaties, na meerdere beschuldigingen van doping. Wat Menchov daar zelf over te zeggen had? 'Niet veel.' We hadden niet anders verwacht, Denis. Afgelopen jaar keerde hij terug in het peloton, als ploegleider bij Gazprom-Rusvelo. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws