De opties van Wiebes: welke ploeg maakt meeste kans op handtekening? IDL-producties

De opties van Wiebes: welke ploeg maakt meeste kans op handtekening?

Door Jannick van der Hooft 31 mei 2020 | 13:26


Lorena Wiebes zit na haar contractbeëindiging per 1 juni zonder ploeg. Dat betekent dat het speculeren over haar nieuwe team volop begonnen is. In de Leiderstrui bespreekt een aantal opties van de Nederlands kampioene.

Tijdens de contractsoap van Wiebes werden drie ploegen van het hoogste niveau nadrukkelijk genoemd met betrekking tot interesse in de kunnen van de renster. Naar verluidt zouden dit Team Sunweb, CCC-Liv en Trek-Segafredo zijn. Hoe concreet de interesse was, is nooit duidelijk gemaakt. De felheid van de contractstrijd geeft echter wel reden om te vermoeden dat één van deze ploegen het dichtst bij de handtekening van de sprintster zat.

Transfer Wiebes naar Sunweb is 'publiek geheim'

Volgens wielercommentator José Been is Sunweb de grootste gegadigde. In een reactie op Twitter laat zij weten te verwachten dat Wiebes spoedig de overstap naar de Duitse formatie zal maken. Hoewel er in de media nooit openlijk over een transfer is gepraat door beide partijen, beschouwt Been het vertrek van Wiebes naar Sunweb als een 'publiek geheim'. Dat vertelt ze op navraag van In de Leiderstrui.

Met de coronacrisis in het achterhoofd lijkt een overstap naar CCC-Liv in ieder geval een stuk minder waarschijnlijk. De ploeg van de Poolse schoenenfabrikant verkeert al langere tijd in zwaar weer en kan amper verder kijken dan de huidige wielerjaargang. De link tussen Trek-Segafredo en Wiebes blijft voorlopig vaag. Wel suggereren geruchten rond Pieter Weening dat de mannenformatie van het team nog ruimte heeft om renners binnen te halen. In dat opzicht lijkt deze ploeg een iets grotere kans te maken op de komst van de Nederlands kampioene dan CCC. (Foto: Sirotti)

Jannick van der Hooft


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws