IDL Kijktip | TED-talk Dekker: van kleine Thomas tot grote Thomas IDL-producties

IDL Kijktip | TED-talk Dekker: van kleine Thomas tot grote Thomas

Door Tom van der Salm 07 juni 2020 | 09:22


Een TED-talk, menig lezer zal er nog nooit van gehoord hebben. En de mensen die er wel van weten, kennen het van de middelbare school naar alle waarschijnlijkheid. Thomas Dekker waagde zich ook aan een TED-talk, waarin hij op mooie wijze uitleg geeft over zijn pad als wielrenner. Van kleine Thomas tot grote Thomas; een heel ander beeld dan wat zijn boek Mijn Gevecht schetst. 

De scène waarmee de voormalig prof begint, zal bij veel wielerliefhebbers (vooral in tijden zoals nu, met überhaupt geen koers) een gevoel van heimwee oproepen. Een 22-jarige Dekker, knallend in dat karakteristieke Rabobank-shirt over de Tourcols van 2007. Michael Boogerd, Denis Menchov en Michael Rasmussen in zijn gele trui erachter. We hadden na de roemloze 90s en 00s weer een rondetalent!

Daarna gaat de gewezen superrenner in op zijn jeugd, zijn opkomst en zijn fouten. 'Mijn liefde was het wielrennen, ik deed er alles voor. Ik raakte steeds meer verwijderd van het warme gezin waar ik vandaan kwam.' Dekker wou te snel, beaamt hij. 'Ik had mijzelf moeten vertellen dat mijn tijd nog zou komen, maar ik wilde op jonge leeftijd al te veel.' Maar de Noord-Hollander vertelt meer, over zijn eerste Giro, over de fout om te vroeg prof te zijn geworden. 'De verstandigste weg is vaak niet de snelste weg.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws