IDL Leestip | Wilfried de Jong begrijpt wat wielrennen leuk maakt IDL-producties

IDL Leestip | Wilfried de Jong begrijpt wat wielrennen leuk maakt

Door Ward Hilhorst 25 juni 2020 | 20:30


Geen sport leent zich zo goed voor het opschrijven van mooie verhalen als het wielrennen. Van heroïsche zegetochten tot ongenadig hard afzien: alles komt voorbij in het peloton. Nu het lang wachten is tot de volgende wielerkoers aanbreekt, neemt de IDL Leestip je mee naar enkele van die bijzondere verhalen.

Wilfried de Jong had natuurlijk al meerdere bundels met wielerverhalen uitgebracht. In zijn nieuwste, De man en zijn wielerverhalen, zijn verhalen gebundeld van de afgelopen veertig jaar. In het boek zit geen logische volgorde. Oude en jonge verhalen wisselen elkaar af. Verhalen over zijn eigen avonturen op de fiets en verhalen over het profpeloton lopen door elkaar heen. Dat is goed. Die afwisseling houdt het boek, dat er toch als een dikke pil uitziet, fris. 

De Jong schrijft meeslepend én heeft verstand van wielrennen. In principe is dat al genoeg om tot een wielerboek te komen. Één ding maakt hem echter onderscheidend, en dat is de humor waarmee hij zijn verhalen weet te doorspekken. Vanuit zijn achtergrond als theatermaker weet hij als geen ander welke zinnen hij op onze lachspieren kan laten werken. Dat maakt dit boek ideaal om mee te nemen op een eventuele vakantie deze zomer. Elke twee uur een verhaaltje, in afwachting van het wielerseizoen.

De man en zijn wielerverhalen is nu te koop bij uw lokale boekhandel!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws