IDL Kijktip | De geweldige documentaire over de Tour van 'Bau en Lau' IDL-producties

IDL Kijktip | De geweldige documentaire over de Tour van 'Bau en Lau'

Door Tom van der Salm 12 juli 2020 | 07:56


Twee nuchtere jongens uit het noorden van het land, een fantastische Tour de France en dito camerawerk: meer is er niet nodig om een legendarische documentaire te maken. De NOS heeft de docu over 'Bau en Lau' online gezet, en die mag natuurlijk niet ontbreken in de IDL Kijktip!

In alle opzichten was het wielerjaar 2013 een kentering voor het Nederlandse wielrennen. De Rabobank trok zich na vele jaren terug door het vernietigende USADA-rapport, maar bleef de Blanco-organisatie van Richard Plugge wel financieel steunen. Deze vlogen in het voorjaar als een stel jonge honden over het asfalt, wat er mede voor zorgde dat er met Belkin alsnog een sponsor instapte voor de Tour.

Voor topman Chet Pipkin van het Amerikaanse bedrijf moet het destijds gevoeld hebben als de jackpot. Vanaf de eerste bergrit reed het Belkin-duo Laurens ten Dam en Bauke Mollema gevleid mee met de beste klimmers ter wereld. Iconische cols als Alpe d'Huez en Mont Ventoux bleken spek naar de bek van de Groningers, wat voor even unieke beelden zorgde. Als er een documentaire is die u dit weekend op wil zetten, laat het dan deze zijn! (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws