Buitenkansjes: deze vier renners zijn misschien wel klaar voor nieuw avontuur IDL-producties

Buitenkansjes: deze vier renners zijn misschien wel klaar voor nieuw avontuur

Door Ward Hilhorst 29 juli 2020 | 08:05


De lijst is enorm. Normaal hebben de meeste renners wel een contract voordat de transferperiode van start gaat, maar dit jaar is dat anders. Renners én ploegen zijn in onzekerheid, dus er zijn een hoop renners die uit hun contract kunnen lopen. In de Leiderstrui licht er vier buitenkansjes uit.

Bij het bepalen van de renners in dit artikel is vooral gezocht naar mannen op een kruispunt in hun carrière. Als ze zouden blijven, zouden ze vastzitten in een rol die ze niet ligt, of zouden ze genoegen moeten nemen met een plek op de tweede lijn. Voor allemaal is ook een bestemming gezocht waar ze wellicht beter op hun plek zouden zijn.

Rigoberto Urán (33)- EF Pro Cycling

De eerste van de vier renners is Rigoberto Urán. De oude rot is bij EF Pro Cycling vaak de eerste naam op het wedstrijdformulier geweest, waarna hij samen met Tejay van Garderen en Michael Woods om ereplaatsen mocht strijden. Hij wordt echter een dagje ouder, en zijn ploeg heeft nogal een groei doorgemaakt. Hugh Carthy, Daniel Felipe Martínez én Sergio Higuita mikken op een plekje als kopman.

Lees verder onder de foto!

Als Urán dus bij EF blijft, kan het goed zijn dat hij genoegen moet nemen met kopmanschap in kleinere rondes. Misschien vindt hij dat ook wel tijd worden, maar als hij graag nog kopman moet zijn, zal hij toch echt een andere ploeg moeten zoeken. Mocht CCC Team daadwerkelijk met Manuela Fundación in zee gaan, is de Colombiaan misschien wel een mooie Spaanstalige aankoop!

Tao Geoghegan Hart (25)- Team INEOS

Het blijft een lastige positie, nét geen wereldtopper bij Team INEOS. Bij vele ploegen zou de Brit kopman kunnen zijn, maar bij INEOS moet hij Egan Bernal, Geraint Thomas, Richard Carapaz, Pavel Sivakov en waarschijnlijk ook Iván Ramiro Sosa voor zich dulden. Voorlopig zit een grote ronde als kopman er voor Tao Geoghegan Hart dus nog niet in...

Lees verder onder de foto!

De voertaal in de meeste ploegen is Engels, dus dat zal voor hem geen probleem zijn. Israel Start-Up Nation haalt met Chris Froome een grote vis binnen, maar dat is en blijft kortetermijndenken. Geoghegan Hart kan dus mooi met zijn kopman mee. Knechten in de Tour, kopman in de Giro of de Vuelta, en zo groeien naar de wereldtop.

Bob Jungels (27)- Deceuninck-Quick-Step

Nóg zo'n ploeg waarin goed niet goed genoeg is. Bob Jungels was een talent voor de grote rondes, maar met de hete adem van Remco Evenepoel en co in zijn nek lijkt daar zijn beste tijd geweest te zijn. In de klassiekers voegt hij nog wel veel toe, maar ook daar heeft de ploeg de beste renners van de wereld. Voor meer vrijheid zal hij dus moeten verkassen.

Lees verder onder de foto!

Misschien komen hij en Patrick Lefevere gewoon uit de salarisonderhandelingen, maar anders is de weg terug naar Trek-Segafredo een optie. Vincenzo Nibali en Richie Porte zijn niet meer de jongsten en de ploeg heeft Luxemburgse roots. In de klassiekers kan hij met Jasper Stuyven en Mads Pedersen een ongekend sterk blok vormen. Daarnaast kan hij Quinn Simmons mooi leren hoe je grote klassiekers wint.

Jack Haig (26)- Mitchelton-Scott

Jack Haig heeft de laatste jaren beulswerk verzet voor de Yates-broers en Esteban Chaves. De Australiër is een ongekend goede klimmer, maar heeft bij zijn ploeg niet de status om een hele ploeg in zijn dienst te laten rijden. Toch wordt het tijd dat Haig mag laten zien wat hij écht kan.

Lees verder onder de foto!

Hij is nog geen 27, maar tegenwoordig zijn er klassementsrenners van vier jaar jonger. Als de Yatesen vertrekken, is ons advies om lekker te blijven zitten en dat gat op te vullen. Als dat níet zo is, is Team Sunweb wellicht een leuke ploeg. Er zitten al wat Aussies, én Haig past als kopman beter bij de jonge ploeg dan Romain Bardet.

Ward Hilhorst (ward@indeleiderstrui.nl)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws