Renner van de maand juli: Evenepoel en BORA imponeren direct IDL-producties

Renner van de maand juli: Evenepoel en BORA imponeren direct

Door Ward Hilhorst 02 augustus 2020 | 14:23


De serie 'Renner van de Maand' is vanzelfsprekend een tijdje weggeweest. Virtuele prestaties uitlichten schoot niet op, dus ging de uitreiking in de ijskast tot de koers weer los zou barsten. In augustus is er hopelijk veel keus, maar ook in juli zijn er mooie prestaties neergezet.

De genomineerden zijn de deelnemers aan twee koersen: de Sibiu Cycling Tour en de Ronde van Burgos. In de eerste was het deelnemersveld niet om over naar huis te schrijven, behalve als je 'het deelnemersveld valt vies tegen' zou schrijven. In de tweede stonden daarentegen een hoop toppers aan de start.

3. Grossschartner neemt brons BORA in ontvangst

BORA-hansgrohe is de ploeg met de meeste zegens sinds de coronabreak. In de Sibiu Cycling Tour domineerden zij. Patrick Konrad droeg twee etappes de leiderstrui, Pascal Ackermann won twee sprints en Gregor Mühlberger pakte ook twee etappes en de eindwinst. Ook het berg- en puntenklassement waren voor de Oostenrijker.

Lees verder onder de foto!

In Roemenië reed de Duitse ploeg echter in een continentaal veld. Er zaten leuke renners tussen, maar de prestatie van Felix Grossschartner was uiteindelijk de meest indrukwekkende voor BORA. In de eerste etappe van de Ronde van Burgos klopte hij Alejandro Valverde, Mikel Landa en Matteo Trentin op een steile slotheuvel. Hij krijgt de bronzen medaille dus uiteindelijk om zijn nek.

2. Bennett met de meest indrukwekkende sprint

Er is in deze verkiezing plek voor één sprinter. Pascal Ackermann valt af, want die nam het op tegen niet de grootste namen. Het gaat dus tussen Fernando Gaviria en Sam Bennett. Die laatste krijgt de zilveren medaille mee naar huis, omdat zijn sprintzege het meest indrukwekkend was.

Lees verder onder de foto!

Door een valpartij waarbij zijn lead-out-man Michael Mørkøv betrokken was ontstond er chaos in het peloton. In de verwarring die ontstond zette Bennett zijn sprint al op 900 meter van de streep in, wat een onmogelijke opgave zou zijn voor iedere pure sprinter. Maar de Ier toonde weer over inhoud te beschikken en reed iedereen naar huis. Klasse!

1. Evenepoel wint eindelijk die grote trofee

Remco Evenepoel werd al tweemaal tweede dit jaar, en dat zat hem vanzelfsprekend enorm dwars. Verkozen worden tot Renner van de Maand door In de Leiderstrui, wie wil dat nou niet. Hij deed elke keer zijn best, maar toen corona toesloeg was hij best wel even bang dat het niet meer zou gebeuren. Zijn carrière zou in de kiem gesmoord worden.

Lees verder onder de foto!

Zo ver hoefde het niet te komen. De koers is terug, en daarmee ook Evenepoel. In de eerste etappe van de Ronde van Burgos leek hij al even solo te gaan, maar hij besloot zijn benen rust te geven voor de derde etappe, waarin hij ongenadig hard toesloeg. Een paar van zijn Giro-tegenstanders keken toe hoe het ventje van twintig ze de vernieling in reed. Remco Evenepoel is Renner van de Maand juli! (Foto's: Sirotti)

Ward Hilhorst


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws