IDL Kijktip | De 'simultane Freire-reflex' die drie keer raak schoot in Sanremo IDL-producties

IDL Kijktip | De 'simultane Freire-reflex' die drie keer raak schoot in Sanremo

Door Tom van der Salm 10 augustus 2020 | 08:18


Het mag geen geheim zijn dat veel Nederlanders de koers op de Belg kijken. Die vlieger gaat bij Milaan-Sanremo van zaterdag 8 augustus 2020 echter niet op, daar Eurosport de exclusieve rechten heeft. De IDL Kijktip van deze week gaat mede daarom terug naar Milaan-Sanremo 2010, met in de hoofdrol Óscar Freire, Michel Wuyts en Karl Vannieuwkerke.

Voor de ultieme schoonheid van het Vlaamse commentaar kunt u bij onderstaand filmpje het beste meteen doorspoelen naar 28:10. Vannieuwkerke spot een opvallend soepel rijdende Freire in zijn Rabobank-shirt. 'Aha, Oscarito. Oscarito zal er dicht bij zijn.' Zijn collega Wuyts haakt daar meteen op in. 'De simultane Freire-reflex. Freire gaat voor drie', verwijzend naar de eerdere zeges van de Spanjaard in 2004 en 2007.

Dat Freire vervolgens na driehonderd kilometer koers ook daadwerkelijk zijn hielen liet zien aan Tom Boonen en Alessandro Petacchi mag geen verrassing heten. De man uit Torrelavega had van die dagen dat hij onklopbaar was. 'De dromer van het peloton', noemden ze hem wel. Maar o zo goed als het moest, net als Michel en Karl. 

Tom van der Salm (Mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl | Twitter: @TomvanderSalm)

(foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws