Van Goethem blijft nuchter na ontslagbrief: ‘Zo werkt het nu eenmaal hè’ IDL-producties

Van Goethem blijft nuchter na ontslagbrief: ‘Zo werkt het nu eenmaal hè’

Door Gerrit van Loon 29 september 2020 | 23:20


Lotto Soudal gooit er een tiental ervaren renners uit. Over twee maanden staan renners als Jelle Wallays, Tosh Van der Sande, Sander Armée en Brian Van Goethem wellicht aan de kant. Laatstgenoemde zag het al een beetje aankomen, zo vertelt hij tegen In de Leiderstrui.

‘Gezien de corona-perikelen en het wegvallen van ploegen verwachtte ik wel al dat het een moeilijk jaar zou zijn. De sport en wielersport in het bijzonder is altijd onzeker. En gezien je een contract niet voor onbepaalde tijd afsluit weet je altijd dat het mogelijk is dat er niet verlengd wordt. Zo werkt het op de gewone arbeidsmarkt nu ook eenmaal hè’, aldus Van Goethem in een reactie.

Afgelopen vrijdag kreeg ook hij een aangetekend schrijven in de bus met de mededeling dat zijn contract niet wordt verlengd. De Zeeuw en negen collega’s moeten plaatsmaken voor neoprofs. Deze zogenoemde verjongingskuur van teammanager John Lelangue zorgt voor onrust binnen de ploeg.

Van Goethem: 'Management bezig met nieuwe teams'

Van Goethem blijft nuchter en richt zijn pijlen op de toekomst. Een nieuwe ploeg heeft zich nog niet direct aangediend. ‘Mijn management is er mee bezig en zolang iets niet concreet is, wil ik dat niet weten. Opties buiten de wielersport zijn er altijd. Ik heb nog een Bachelordiploma in Engineering achter de hand.’ (foto: Sirotti)

Gerrit van Loon


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws