Like ons!
Wiggins: ‘Als Simon Yates naar Sky was gegaan, had hij nu de Vuelta niet gewonnen’

Vuelta a Espana

Wiggins: ‘Als Simon Yates naar Sky was gegaan, had hij nu de Vuelta niet gewonnen’

In 2014 probeerde Team Sky Simon Yates te strikken en het is maar goed dat Yates die aanbieding niet heeft aangenomen. Dat zegt Bradley Wiggins bij Eurosport. Volgens de oud-Tourwinnaar was Yates nu geen grote ronde-winnaar geweest als hij had getekend.

‘Als hij naar Sky was gegaan, had hij nu de Vuelta niet gewonnen’, zegt Wiggins. ‘Het was een cruciaal moment in zijn carièrre en zijn keuze heeft goed uitgepakt. Door het feit dat Sky zijn broer Adam niet wilde, heeft hij een geweldige ploeg gevonden en heeft hij een grote ronde gewonnen op zijn 26e.’ Wiggins adviseerde talent Tom Pidcock eerder al niet naar Sky te gaan: 'Ze maken je kapot', zei hij toen.

‘We wisten allemaal dat Simon dit kon’, vervolgt Wiggins, doelend op de Vuelta-winst. ‘Om het te doen was iets anders, maar ik ben zeker niet verrast. Hij klopt al vier jaar op de deur. De Giro is misschien het beste wat hem is overkomen, want hij heeft er erg veel van geleerd. Je leert het meeste van grote mislukkingen. Hij heeft nog genoeg kansen om Giro’s en Tours te winnen', aldus Wiggins. (Foto: Quick-Step Floors / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven