[Update] Parcours Vuelta 2019 op 19 december gepresenteerd; veel korte ritten Vuelta a Espana

[Update] Parcours Vuelta 2019 op 19 december gepresenteerd; veel korte ritten

Door Bram van der Ploeg 06 december 2018 | 12:06


De Vuelta van 2019 krijgt nu al vorm, zo meldt het Spaanse Marca op donderdag. De Ronde van Spanje strijkt komend seizoen drie dagen neer in Asturië. Daar wacht de renners veel klimwerk.

De regio, in het noordwesten van Spanje, herbergt onder meer de hoofdstad Oviedo die zal worden aangedaan. Maar zoals het de Vuelta betaamd is het hier ook geen meter vlak. De Alto del Acebo is een klim van tien kilometer lang aan 8,2 procent gemiddeld. De uitschieters zijn typisch Spaans en dus lekker stijl. Nairo Quintana won er in 2017 nog in de Vuelta Asturias.

Ook de La Cubilla wordt waarschijnlijk beklommen. De klim van 27 kilometers bevat veel lopende stukken, maar ook pieken van 10 procent. Ook de data van de drie etappes zijn dankzij een loslippige minister al bekend; fans van Asturië kunnen 7, 8 en 9 september in de agenda zetten.

Update - 11.58 uur (6 december 2018): Data Vuelta bekend

Op 19 december weten we waar de renners in 2019 worden langs gestuurd in de Vuelta a Espana. Het Spaanse AS meldt dat de parcourspresentatie in Alicante wordt georganiseerd. De Vuelta wordt verreden van 24 augustus tot en met 15 september en de organisatie mikt op langere beklimmingen en veel etappes onder de 200 kilometer.

Mogelijk wordt de Vuelta van 2019 wederom een grote ronde met geen enkele rit boven de 200 kilometer, maar dat is nog even afwachten. Er zijn naar verwachting acht aankomsten bergop, waarvan vier nieuwe. De provincie Alicante is drie dagen gastheer en ook Las Salinas en Torrevieja worden aangedaan. Ook Andorra keert terug en er is een tijdrit in het Franse Pau. Uiteraard zijn er voldoende steile muren, waarvan de De Machucos misschien wel de meeste angst inboezemt met stukken van tegen de dertig (!) procent. 

Toch zet de Vuelta vooral in op de langere beklimmingen, waardoor niet alleen de lichtgewichten in het voordeel zijn. In de laatste week wordt het peloton getrakteerd op veel hoogtemeters, met de finale in de Sierra de Gredos. Madrid is het toneel van de slotetappe. 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws