Vuelta hoopt: 'Ga er vanuit dat Dumoulin erbij is. Hij mag toch niet ontbreken?' Vuelta a Espana

Vuelta hoopt: 'Ga er vanuit dat Dumoulin erbij is. Hij mag toch niet ontbreken?'

Door Marijn van den Berge 21 februari 2019 | 08:20


Waar Tom Dumoulin de afgelopen jaren louter de Giro d’Italia en de Tour de France reed, hoopt men dat de Giro-winnaar volgend jaar weer eens meedoet aan de Vuelta a Espana. Dat is sinds 2015 geleden, toen hij bijna won maar toch zesde werd, en de ronde kent in 2020 natuurlijk de start in Nederland.

‘We wilden iets speciaals doen voor onze 75e verjaardag’, vertelt koersdirecteur Javier Guillén op de presentatie, geciteerd door De Telegraaf. ‘De band tussen Nederland en Spanje is altijd bijzonder geweest. Dit is een fietsland en we herinneren ons nog heel goed het feest toen de Vuelta in 2009 in Assen startte. Als dat nu weer zo is, wordt het opnieuw een enorm succes.’

Om het een succes te maken hoopt Guillén ook dat er een groot aantal Nederlandse toppers aan de start staat, waaronder de grootste Nederlandse ronderenner van dit moment. ‘Ik ga er vanuit dat Dumoulin erbij is, maar ik ken zijn programma niet. Met deze prachtige start in Nederland mag hij toch niet ontbreken?’ Dat valt nog maar te bezien en is misschien ook afhankelijk van hoe de grote rondes dit jaar verlopen. En daarbij komt dat 2020 een olympisch jaar is. (Foto: Team Sunweb / Cor Vos)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws